Dtum
Login with Facebookk
Kincskeres

Milliós anyaglopás a Máv. miskolci mühelyében

Miskolcról jelenti tudósítónk: A Máv. műhelyében nagyarányu lopásnak jöttek nyomára. Néhány héttel ezelőtt a miskolci rendőrséghez feljelentés érkezett arról, hogy a személypályaudvarról napról-napra több mindig érdekesebb vasuti nyersanyag és felszerelés tünt el és a házi nyomozások eddig nem vezettek eredményre.

A tolvajok a mühelyből nemcsak nyersanyagot loptak, hanem szerszámokat, sőt gépalkatrészeket is. A néhány hét alatt, fokozatosan történt lopás a legutóbb már olyan mértéket öltött, hogy a kár jelenleg több, mint egy millió korona. A tolvajok hihetetlen merészséggel és furfanggal dolgoztak és ha a feljelentés idejekorán nem jut a rendőrséghez, az államvasutaknak felbecsülhetetlen kárt okoztak volna.

A rendőrség hatalmas apparátussal fogott hozzá a tolvajok kinyomozásához. Az egész miskolci detektívtestület heteken keresztül, éjjel-nappal figyelte a pályaudvart és a környékét, valamint az egész mühelytelepet.

Gazdag detektívnek végre tegnap sikerült a vasuti tolvajok közül többek személyazonosságát megállapítani. A gyanusitottak lakásán nyomban házkutatást tartottak, nehogy a lopott tárgyak időközben eltüntethetők legyenek. A tolvajok letartóztatása legközelebbre várható.

A Máv.-mühelyben észlelt nagyszabásu tolvajlással egyidejüen egy másik, ehhez hasonló ügyben is nyomoz a miskolci rendőrség és nem lehetetlen, hogy ebben a bünügyben ugyanazon bünszövetkezett vett részt, amelyik a Máv.-mühelybeli büncselekményeket elkövette.

A diósgyőri vasgyár igazgatósága ugyanis feljelentést tett a miskolci rendőrségen, hogy a gyárból hetek óta százezrekre menő értékű nyersanyag tünt el. A rendőrség a mult héten négy Miskolcon lakó vasgyári munkásnál tartott házkutatást és rengeteg lopott anyagot foglalt le. A bünös munkásokat letartóztatták, a nyomozás a bünszövetkezet összes tagjai után teljes erővel folyik.

Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
1946. október
47 %
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98