Dtum
Login with Facebookk
1921 | Március

Husz éves börzianer

A Hétfői Napló tudósítójától.

A beteg Budapest egyik szomoru jelensége az a kis történet, amely alább következik. Tipikus budapesti eset. A hőse egy gyerek, épp olyan, mint a többi, akik százszám szaladgálnak a tőzsdepalotában; akik addig kötik kisded üzleteiket, amig rákerülnek a lejtőre, amely a bün mocsara felé vezet.


A rendőrség vasárnap letartóztatásba helyezte Grünwald Imre huszéves magánhivatalnokot csalás büntette címen. Grünwald hónapok óta játszott a tőzsdén, azonban az utóbbi lanyha irányzat őt is magával rántotta és minden pénzét elvesztette.

 

Miután ebbe nem tudott beletörödni, tervet eszelt ki a pénzszerzésre, hogy ujabb játék révén veszteségét behozhassa. Felkereste tehát Stern Arthur tőzsdebizományost, akiről tudta, hogy több bankcéggel áll szoros üzleti összeköttetésben és magát az egyik ilyen cég alkalmazottjának adva ki, arra kérte, hogy miután főnöke elutazott és egy üzleti lebonyolításához sürgősen pénzre van szüksége, adjon neki huszonötezer koronát. Stern, aki tudta, hogy üzletbarátja tényleg elutazott, gyanutlanul átadta Grünwaldnak a kért összeget, aki azzal ujra játszani kezdett. A szerencse azonban ezuttal sem kedvezett neki, mert csakhamar a huszonötezer korona is elveszett.

 

Addigra azonban kiderült a csalás és Stern feljelentésére ma előzetes letartóztatásba helyezték a peches játékost.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98