Dtum
Login with Facebookk
1902 | Július

A Fővárosi Kerékpár-Egylet versenye

1902. julius 6.


Nagyszámú és előkelő közönség nézte végig a Fővárosi Kerékpár-Egylet mai sikerült versenyét, eloszlatta azt a már-már magunkévá is tett és majdnem általános felfogást, hogy a közönség teljesen kegyéből ejtette a kerékpár-versenyeket és megerősítve azt, hogy sportszerű és érdekes versenyek rendezése nem marad sikertelenül.

 

A Fővárosi Kerékpár Egylet fennállása óta évenként rendezett versenye, mindeddig az év legsikerültebb versenye volt; a mai verseny szintén az idei versenyek között az első helyet foglalja el. Az érdeklődés a derby-verseny iránt csúcsosodott ki, de a többi versenyszám is igen érdekes lefolyású volt.

 

A derbyben összes jó menőink résztvettek, köztük azok is, kik hoszszabb időn át távolmaradtak a versenytől, mint Keszler, Greiner és Kormos, kik azonban sikertelenül versenyeztek. A derbyt ezúttal harmadízben Bihary József nyerte meg Frisch Mártonnal folytatott erős küzdelem után. Bihary szép győzelmével újból is tagadhatatlan bizonyítékát szolgáltatta kiváló képességének. A mai versenyzése után ítélve, alig hiszszük, hogy egyhamar hazai menőink között legyőzőre találjon.

 

A második helyet Frisch gyönyörű menésével nyerte, aki menőképesség tekintetében nem áll Bihary mögött, taktikában kell még csupán tanulnia. Löwy Arthur kevéssel volt harmadik a két legjobb menőnk mögött. A negyedik helyre Posszert János került, a ki a döntő futamba kitünő taktikája folytán jutott.

 

A megnyitó versenyt Püspöky nyerte Haringás előtt; a nyeretlenek versenyében Rosta István győzött, a ki rövid időn belül menővé lesz. A point versenyben szép küzdelmeket láttunk másodrangú menőinktől; győztes Gyulay László lett 16, második Husztolesz 14 ponttal.

 

A tandem verseny igen érdekesen végződött, melyből a Keszler – Frisch a Bäumler – Bauer tandem előtt jött be elsőnek. A M.U.E. és F.K.E. hármas csapatai részére kiírt matchtől a M.U.E. csapata ismeretlen okból visszalépett, helyette Condor K. E. csapata vett részt, mely felett a Fővárosi könnyű győzelmet aratott. A 10 kilométeres verseny érdekességét a vezetődíjak fokozták. A versenyt Löwy Arthur nyerte Bäumler előtt gumiszélességgel. A vezetődíjakat Husztolesz és Gyulay nyerték. A versenyek lefolyása úgy a versenyzőket, kiknek küzdeniök kellett és ambíczióban nyerni, mint a közönséget, a mely érdekes küzdelmeket látott, megelégedéssel töltötte el.


A versenyek kiegészítéséül Muskat Jenő gyönyörű műkerékpárosi mutatványokban gyönyörködtette a közönséget, a mely azt nagy tetszéssel fogadta.
Sajnálattal kell megemlítettünk egy régi versenyzőnek megbotránkoztatásra méltó viselkedését; ugyanis az utolsó versenyszámban Katzer Ödön egyik versenyző társára olyan kifejezéseket kiáltott, a melyekért a pályáról való kitiltását érdemli. A versenyzőknek ilyetén viselkedése oly rossz hatással lehetnek a közönségre, hogy az könnyen lemond az egyébként érdekes versenynek látogatásáról.
A versenyrendezőséget méltán dicséretet illeti a versenyek kifogástalan lefolyásáért.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Bihary József a "Derby" győztese (M.U.E.) Gyulai László, a siófoki verseny győztese Bäumler Ede, Magyarország bajnoka 10,000 m távon
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98