Dtum
Login with Facebookk
1909 | Június

Az amerikai Orth János

A Chicago Journal egyik rövid távirata nyomán az egész világot bejárta a hatalmas szenzáczió, hogy az ohioi Painesvilleben megtalálták Orth Jánost.

 

Minden esztendőben többször is felbukkan ez a hír, de most kissé makacsabbul és tovább is tartotta magát, mert az ohioi öreg ur maga is beismerte, hogy ő az egykori Santa Marguarita parancsnoka.

 

A nagy amerikai világlapok, a melyek nagy czikkeket közöltek róla, azt írják s mint képünkön is látható, hogy az öreg ur, rendkívül hasonlít I. Ferencz Józsefhez s természetesen nem hiányzik a képről a híres, lefityegő Habsburg-alsóajak sem.

 

Painesville alig egy órányira van Clevelandtól s így természetesen a clevelandi magyarokat érdekelte a legjobban, hogy hát voltaképpen mi is igaz a legujabb Orth Jánosból.

 

Az izgalom akkor érte el tetőpontját, mikor híre járt, hogy az állítólagos főherczeg képét fölvitték a chikagói osztrák-magyar konzulátushoz s a kép látására Graf Ottó konzul meglepetten ugrott fel helyéről, rögtön behivatta az alkonzult, a ki a képben határozottan felismerte Orth Jánost.

 

A szenzácziós fölfedezésről távirati uton értesítették a washingtoni nagykövetséget, de ez kizártnak tartja, hogy Orth János lenne az, a kit az amerikai lapok felfedeztek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98