Dtum
Login with Facebookk
1913 | Június

A berlini nász

Viktória Lujza német hercegnő és Ernő Ágost cumberlandi herceg esküvője méltó fény és pompa között ment végbe a berlini királyi kastélyban. Az esküvő jelentőségét azon a tényen kívül, hogy a Hohenzollernek és a Cumberland család kibékültek, emelte az a körülmény, hogy II. Miklós orosz cár, továbbá V. György angol király és felesége is megjelentek, megjelenésükkel tehát eloszlatták azt a gyanut, mintha akár az orosz, akár az angol birodalom Németországgal szemben ellenséges érzülettel viseltetnék.

 

Résztvettek az esküvő ünnepségen az összes német uralkodó, fejedelmi, hercegi házak tagjai. A fiatal jegyespárt dr. Dryander, a német császár hires udvari lelkésze adta össze. Az egyházi esketés után a fiatal pár a szülőkkel és a nagyszámu vendégekkel a kastély nagytermébe vonult, ahol az esküvői ünnepséget tartották meg. A diszlakomán a német császár pohárköszöntőt mondott az ifju párra. A beszéd, amelyet a lányától bucsuzó apa mondott, a jelen voltakra mély benyomást tett.


A diszlakoma befejeztével következett az ajándékok kiosztása, majd pedig a lakodalmi tánc. Magától érthető, hogy a fiatal pár olyan ajándékokat kapott, amelyek az ajándékozók rokonszenvét valóban fejedelmi módon juttatták kifejezésre.

 

A legmeghatóbb jelenet kétségtelen az volt, amikor a lakodalmi ünnepség végeztével a fiatal asszonyka, Viktória Lujza bucsuzott szüleitől és fitestvéreitől. A kölcsönös öröm és boldogság nem fojthatta el a könyeket, melyeket a hercegnő, szülei és fitestvérei ejtettek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
I. Mary angol királyné (1) és Auguszta Viktória német császárné Berlinben Ii. Miklós és II. Vilmos Berlinben V. György angol király (1) és II. Vilmos német császár (2) Berlinben
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98