Dtum
Login with Facebookk
1925 | Január

Emberhúst árult a piacon

Mindenki szerette a münsterbergi emberevő tömeggyilkost – Sok asszony megbetegedett, mikor megtudta, hogy ember húst evett

Megírtuk, hogy Münsterbergben Denke nevű tömeggyilkos, ki különösen vándorló legényeket gyilkolt meg s azok húsát eladta, mikor elfogták, a börtönben felakasztotta magát.


A nyomozás most borzalmas adatokat állapított meg. A Húsiparosok Egyesülete kétséget kizáró módon megállapította, hogy Denke hetenként egyszer beutazott a boroszlói piacra, ahol húst árult, minden valószínűség szerint emberhúst.


A piaci árusok nagyon jól ismerték, kedvelték is és Denke apó vagy Denke bácsi néven nevezgették. Kissé bosszankodtak ugyan, hogy Denke olcsóbban árusítja a húst, mint ők, de azt azért elnézték neki, mint vidéki gazdálkodónak, aki nem hivatalos mészáros, hanem egyszer jön be hetenként a vásárba. Denkének mint olcsó húsforrásnak jó híre volt Boroszlóban és a gondos és takarékos családatyák gyakran kiutaztak Münsterbergbe, ahol felkeresték Denkét, megrakták a magukkal hozott hátizsákot olcsó hússal és ezután hazavitték azt családjuknak.


Sokan ettek abból a húsból. Akkor az mindenkinek ízlett, de most amikor ezek a borzalmas részletek kiderültek, sok asszony, ki annak idején evett a münstenbergi tömeggyilkos rettenetes árujából beteg lett.

 

Többet közülük kórházba kellett szállítani.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98