Dtum
Login with Facebookk
Blog
2008|04|09

Bulvár és Politika – válasz NB kollégámnak a politika rovat vezetőjének

Szerző: Tatár Anita

"Mint ahogy az olvasók már bizonyosan felfedezték, a politikai természetű hírekre részben a bulvár-rovatban lehet rábukkanni. Csak a legutóbbi időkből: a Patyomkin-páncélos matrózainak sorsa, a szerb királygyilkos tisztek töretlen pályafutása, zavargások Kínában, orosz anarchisták, merénylet Roosevelt ellen… Mi a magyarázata ezeknek a megállíthatatlan hatásköri túllépéseknek, amelyeket NB. szerkesztő kollégám a politika-rovat ellen elkövet?...Tekintsünk most el attól a lehetőségtől, hogy NB. szerkesztő kollégám rövid jellemrajzának elkészítésével kíséreljük meg a kérdés megválaszolását...innentől már nem is álmodunk se rosszat, se jót, hanem csak idegesen üldögélünk az ágyunk szélén"


Igen kedves NNB. (nagyon nagyra becsült) kolléga!


Természetesen megértem a lelkiállapotodat és nem szeretném, hogy az ágyon kucorogj magzatpózban, ezért meg kell, hogy öljelek. Nyugtalanságod ugyanis csak ebben az esetben fog elmúlni.


Túl szigorú vagy hozzám! Ne vedd el tőlem azt az örömöt, hogy csupán azért, mert ismert emberek követnek el sorsdöntő ökörségeket az kizárja azt, hogy én is közölhessem őket. Ha felrobbantanak valakit, és úgy kell összegereblyézni, az engem is rendkívül érdekel, ráadásul mindig kitérek a szaftos részletekre is.  Ennek ellenére soha nem maradhat el, hogy tisztességesen be ne jelöljem kapcsolódó anyagnak a politikát (amely természetesen tökéletesen mellékes a bulvárhoz képest).

 

Válogatásom során sokszor inkább a stílus az, amely arra ingerel, hogy egy-egy eseményt a bulvárba soroljak, mint maga a valós történet. Erre egyébként igen gazdag példatárral rendelkezünk, ha egy pillantást vetünk a mai sajtókínálatra. Vegyük csak a Blikk példáját, amely a napi hírekkel, napi politikával is foglalkozik, de  sajátos stílusban, amely miatt ezt az újságot inkább a bulvárba soroljuk, mint a komolyabb politikai lapok közé. A hírek ugyanazok, de a tálalás és a közeg nem (telerakom gyönyörű képekkel).

 

Ezeket  a híreket, amelyek oly nagy szenzációt keltettek, a korabeli sajtó sem sorolta egyértelműen a politikai hírek közé, hiszen legtöbbjét az Egyről-másról rovatban lehetett megtalálni.

 

Ennek ellenére a politikai rovat olvasóközönsége továbbra is a politikai rovatnál fog maradni, mert azt a stílust részesíti előnyben. (Minő fájdalom!!!)

 

Egy komoly politikai rovat amúgy is rövid és összegző. Az internetes oldalon csak akkor nézik el a bő lére eresztett írásokat, ha az olyan szórakoztató és eredeti, mint a Dallas volt a tv-ben.


Végezetül megígérhetem, ha javulni fog a differenciáló képességem - aminek ennyi évesen már nulla az esélye - akkor leszállok a politikusokról.


ui: Apropó! Megbolondíthatnád te is a rovatodat azzal, ha írnál a körte befőzési módozatairól. (Látod, engem nem zavarna , ha összemosódna a politika és a házunk tája rovat. )

 

Maradok tisztelettel a bulvár szerkesztő!

 

Ettől függetlenül valóban megrendítő, miként játszik velünk a történelem.

Megosztás:

Jelenleg 11 hozzászólás van a cikkhez.
Hozzászólás írásához kérem jelentkezzen be! Amennyiben még nem felhasználónk, regisztráljon az oldalunkon!
Avatar
betonkrokodil
Nos kérlek, ez nagyon izgalmas, huzakodnak a cikkeken :), Lehet, amikor senki nem látja, egy-egy hajtépésre is sorkerül, nem beszélve az egymás szurka-piszka szerű ócsárolásáról!!!
Avatar
grabo_pitbull3
:))) Sőt szerintem viszont, áskálódnak is egymás ellen, bemennek a főnökhöz, és ott, hát mit ne mondjak egymás fűnek fának :) ....Vadakat terelő juhásznak nevezgetik, minek utána egymás számlájáról próbálnak meg pénzt felvenni.
Avatar
törpemongúz
De ha csak ennyi lönne... De nem : ) mert, hogy lopkodnak egymás táskájából, úgy tudom, a felháborodott politikai rovatvezető ellopta a bulvár rovatvezető karoráját... amelyet később az ócska piacon értékesített.
Avatar
betonkrokodil
Na nee. ezt nem hiszem el...
Avatar
törpemongúz
higyjed csak elfele :) Jó, lehet hogy kicsit túlzóan fogalmaztam, Lehet, hogy Pl.: semmi nem igaz belőle, de, akkor is megalakíthatjuk a rovatvezetőket hírbehozó rovatot.
Avatar
betonkrokodil
Én nem vagyok olyan:) ellenben ha ők szerinted ezt érdemlik, mit szóljanak akár ők, akár mások a törpemongúzhoz hasonló gazemberekről, :) A kék ég is eltátja száját elvetemültségükön :) Te, szerintem egy fröccsért kupakot szedsz a kocsma előtt, sepregetsz, és hamutálcákat igazítasz :)
Avatar
törpemongúz
mi???? kikérem magamnak, ezt a hozzászólás módot, nem szoktam kupakot szedni a kocsma előtt...
Avatar
betonkrokodil
nem a fenét :)
Avatar
törpemongúz
ez egy személyes támadás ellenem?
Avatar
grabo_pitbull3
Szerintem nem :) pusztán érzékeltetése annak, mi van ha másokat fikázunk magunkat meg nem :)
Avatar
törpemongúz
Nem, én kérem hangosan képzelődtem :)


Újdonságok
2018.01.14. - 10 éves a Huszadik Század!
2018.01.14. - 10 éves a Huszadik Század!
Kedves Olvasók! 10 éve jelent meg először a huszadikszazad.hu! Látogatóink akkor egy új, addig nem látott online formátummal találkozhattak az Interneten! Sok idő telet el azóta és portálunk továbbra is töretlenül szolgálja Olvasóink ismeretbővítés&eacu...
DÍJAINK
Az év honlapja 2010 eFestival 2010
Páholy
Sorscédulák a nagy háborúból (Cseke Gábor olvasónaplója) Az Ismeretlen Katona halálát ismerős politikusok okozták.                                        (Juhász Gyula)   Két nagyapám volt. Mint általában mindenkinek. Ma már egy sincsen, s emlékük is egyre halványabb. Ágyban, párnák...
Cseke Gábor olvasónaplója   Már nem emlékszem, sírtam-e akkor, de hogy meg voltam rendülve, az egyszer szent. Hogy is ne lettem volna, amikor egész környezetünk, iskolától az otthonig tele volt tapétázva a...
2013|08|01
A népeket, etnikumokat, fajokat megcélzó anekdotizálás, bár sok esetben érzékenységet sértő, túlzó és igazságtalanul általánosító, mint minden summás ítélkezés, ami figyelmen kívül hagyja a valóság árnyait-fényeit, kétségtelenül tartalmaz a maga...
Fórum
Nády Árpád
2018-03-26 21:46:50
()
huszadikszazad.hu (robot)
2018-02-04 09:26:07
()
huszadikszazad.hu (robot)
2018-02-04 09:25:56
()
huszadikszazad.hu (robot)
2018-02-04 09:25:33
()
huszadikszazad.hu (robot)
2018-01-28 12:31:06
()
huszadikszazad.hu (robot)
2018-01-28 12:26:10
()
huszadikszazad.hu (robot)
2018-01-28 12:23:23
huszadikszazad.hu (robot)
2017-07-18 14:17:09
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98