Dtum
Login with Facebookk
1935 | Február

Szenzációs fordulat a Lindbergh pörben: nem Hauptmann a gyilkos!

Dajkája és két másik férfi rabolták el a bébit
Newyork, február 3.

A Lindbergh- bébi elrablásának bűnpere szenzációs fordulathoz érkezett. Trenley írásszakértő kijelentette, hogy a váltságdíjat kérő levelet nem Hauptmann írta és ezzel a vád elvesztette egyik legerősebb bizonyítékát.

Szombaton egy Sommer nevű tanút hallgatott ki a bíróság, aki elmondotta, hogy 1932 március 2-án néhány órával a bébi elhurcolása után a Hudson folyó gőzkompján egy asszonyt látott, aki karján szőke gyermeket vitt és akit a két férfi kísért. Sommer a három embert a gyermekkel együtt később újból látta egy villamoson s feltűnt neki, hogy az asszony rendkívül idegesen viselkedett. Amikor a tanú idáig ért a vallomásában, Rellly ügyvéd, Hauptmann védője egy fényképet vett elő és ezt kérdezte:
- Felismeri az ön által látott egyénként ezen a képen?
- Igen, határozottan felismerem!- válaszolta a tanú, mire a védő az esküdtek felé fordult és kijelentette, hogy a képen: a nő Violette Sharp, a Lindbergh- bébi dajkája, a férfi pedig Fish Izidor, aki időközben Lipcsében meghalt.

Hauptmann Bruno a megjelölt dollárbankjegyeket Fish Izidortól kapta és ezért került a vádlottak padjára. Violette Sharp, amikor a rendőrségen kihallgatták, öngyilkosságot követett el. A nagy pörben beállott fordulat valószínűvé teszi, hogy Hauptmannt az esküdtbíróság fel fogja menteni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98