Dtum
Login with Facebookk
1932 | Március

Az óceánjárón Európa felé szöktetik a Lindbergh babyt!?

Vasárnap letartóztattak egy férfit, aki váltságdíjért sürgönyözött Lindberghnek

Egész Amerika izgatott érdeklődése mellett folyt vasárnap a nyomozás Lindbergh elrablott gyermeke után és az eredmény ezuttal is: a banditáknak semmi nyoma!


Minden eddigi föltevés, amely a gyermekrablók tartózkodási helyére vonatkozik, összeomlott. A vasárnapi nyomozás a Hopewelltől 25 mérföldnyire elterülő hatalmas dombvidéken folyt le. Ez a vidék, amelyet beláthatatlan erdőségek borítanak, New- Jersey államban fekszik. A nehéz terep fölkutatásában 12 város egész rendőrsége vett részt. Lovasrendőrcsapatok és motorkerékpáros osztagok kutatnak az eltűnt bébi után és a rendőrséggel együtt a környékbeli városok sokezer lakosa is önkéntesen közreműködik a nyomozás munkájában.


A hatóságokhoz állandóan érkeznek az egyre fantasztikusabbá váló bejelentések. Vasárnap egy ismeretlen személy telefonon jelentkezett a newyorki rendőrségen és azt állította, hogy a banditák egy óceánjáró gőzös harmadik osztályán Európa felé hajóznak a gyermekkel. A titokzatos telefonáló szerint a gyermeket egy szegényesen öltözött házaspár viszi magával. Akármilyen valószínűtlennek hangzik ez az ujabb bejelentés, a hatóságok nyomban rádión kerestek érintkezést a hajó parancsnokával és minden előkészületet megtettek, hogy ha a hír igaznak bizonyul, röpülőgépen a hajó után menjenek. Értesítették Lindberghet is, aki fölkészült, hogy ha a hajó parancsnoksága igazolja a bejelentés valódiságát, maga vegye üldözőbe repülőgépén gyermeke elrablóit.


Az eddigi nyomozás eredménytelensége egész Amerikában a legnagyobb elkeseredést váltotta ki. Eddig majdnem kétezer embert vettek őrizetbe a gyermekrablással kapcsolatban, rövid kihallgatás után azonban az összes gyanusítottakat szabadon engedték. Vasárnap a rendőrség Brooklynban letartóztatott egy 53 éves férfit, aki egy sürgönyt adott föl Lindbergh ezredes címére, amelyben közli, hogy a gyermekét váltságdíj ellenében visszakapja. Lindbergh teljesen összetört, magábaroskadtan ül irodájában, éjjel – nappal a telefon mellett várja a banditák hívását. Környezete attól tart, hogy Lindbergh ezredes teljes idegösszeroppanás előtt áll.

 

A Lindbergh bébit állítólag megtalálták

London, március 13.
Newyorkban híre terjedt, hogy Lindbergh kisfiát megtalálták a Tennessee államban fekvő Crosville községben.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98