Dtum
Login with Facebookk
1909 | Június

Zeppelin ujabb kudarcza

Zeppelin grófot, a hirneves német feltalálót állandó kudarcz kiséri. Tudniilik nem abban az értelemben,mintha a kormányozható léghajójával való felszállásai már az elején balul végződnének, hanem, a mikor arról van szó, hogy valami nagy stilü merész dolgot vigyen keresztül, akkor rendszerint közbejön a véletlen balsors és vagy a kormány romlik meg, vagy odaütődik alghajó, vagy epdig lezuhan, esetleg a szél forditja fel.

Mint legutóbb a mult héten Zeppelin a Zeppelin II-vel elnevezett kormányozható léghajójával felszállott Friedrichsruhéban azzal a szándékkal, hogy Berlinbe utazik ujra át. Ezt a szándékát a császárral is közölte, a ki nagy izgalmak között várta a légi vizitet.

Azonban a részben sikerült felszállás, ide-oda lebegés után egy hatalmas szélroham eltéritette a léghajót, illetőleg most Zeppelin kijelentette, hgy nem meri a továbbbutazást megkisérleni, mert elszámitott magát.

Zeppelin a léghajójával vissszatért, de a leszállás alkalmával a hajó eleje egy fába ütődött s kevés hiján baleset érte a leszállókat. Zeppelin a kormánygépezetet részben kijavittatta, ujból felszállott, de már nem utazhatott Berlinbe, le kellett erről mondania s közölte is ezt a császárral, a ki csalódott várakozása miatt kissé meg is neheztelt.

Zeppelin a kiszállás alkalmával beszédbe elegyedett az egyik mérnök utitársával. Képünkön Zeppelin gróf X-tel van megjelölve. Ugy hírlik, hogy Zeppelin legközelebb ujból fel fog szállani, mert a gyakori kudarcz módfelett bántja és okvetlenül vizitelni akar a császárral a levegőn át.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98