Dtum
Login with Facebookk
1909 | November

Téli köpenyek

Az idei divat teljes mértékben érvényre emeli a prémet, mely tagadhatatlanul legstílszerübb dísze a téli ruházatnak. Nélküle ma nem teljes a nők öltözéke és értékét viselőjének anyagi helyzete határozza meg.

 

Mert míg a valódi prémeket vagyont érő minőségben alkalmazzák a városi nők ruhájára, addig az ügyes utánzatoknak egész sora készül a megtévesztésig hű kivitelben. Ezek viszont oly olcsók, hogy a legszerényebb toilette-budget is elviseli a velük járó kiadást.


Képeinken néhány diszes köpenyt mutatunk be, melyek kivétel nélkül prémmel vannak díszitve. Az első félig testhez álló, inkább kabáthoz hasonló. Anyaga epeszin morsé, prémmel szegélyezve.

 

A második képen egy merő ellentétet képviselő köpenyt láttunk. Az egész ugyanis ir csipkéből van összeállítva, míg díszét fehér prém, esetleg hölgymenyét adja.

 

A harmadik kép egy rendkívül széles, hölgymenyétből szabott nyakbavetőt mutat be, hozzáillő karmantyuval. Ezt szealszkinból készítjük és hölgymenyéttel csupán szegélyezzük. A sapka épp ugy lesz összeállítva.

 

A negyedik kép föltétlenül a legizlésesebb. Testhezn álló, világos színü bársonyruhát mutat, hosszu kabáttal kiegészítve és skongssal szegélyezve. Főleg karcsu hölgyeknek szolgál rendkívül előnyös viseletül.


Jelenleg nagyon sok prémet viselnek, de legkedveltebb a skongs, czoboly, asztrakán, chinchilla és rókaprém. Egész kabátokat, szegélyeket, kihajtókat, nyakbavetőket és karmantyukat készítenek belőlük, miközben leggyakoribb a két, különböző prém összeállítása. Ehhez természetesen sok ízlés szükséges, mert különben esetlenné válik a drága dísz.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Testhez simuló télikabát (paletot) fraise- szinű moiré antiqueből készült és prémmel díszített félujjassal Széles cobolyprémes nyakbavaló és coboly toquekalap, valamint kézmelegítő. Amint látható, az új divat a prémet erősen pazarolja Ez a képünk a divat egyik elfajulását ábrázolja. A télikabát ugyanis irish - guipureből készült és cobolyprémmal bélelt Világos színű bársony téli kosztüm, hosszú télikabáttal, prémszínű szegélyezéssel
Cikk-ajánló
A készülő magyar-jugoszláv szerződés mentesíti a klíringet a zökkenőktől A készülő magyar-jugoszláv szerződés mentesíti a klíringet a...
A változott idők intenzivebb gazdasági együttműködésre késztetik a...
A dolgozó képviselők meg akarják fosztani mandátumoktól azokat a társaikat, akik nem járnak el rendszeresen az ülésekre A dolgozó képviselők meg akarják fosztani mandátumoktól azokat a...
Az országgyülési képviselők közt érdekes mozgalom indult meg azok...
Kis gazda rovat
Csontmagvu gyümölcsfáink, különösen nedves helyen álló baraczkfa,...
A Ferencvárosi Torna Club uj versenypályája
Ez lap hasábjairól már értesültek olvasóink, hogy a FTC. a főváros...
Meghalt Kossuth Meghalt Kossuth
Emberfeletti szenvedés után meghalt egy rendkivüli ember, a...
Magyarországi várromok Magyarországi várromok
Magyarországi várak nem úgy keletkeztek, mint a külföldiek. Német-...
Toldi Ödön megsérült Toldi Ödön megsérült
A Magyar Testgyakorlók Köre bajnoki melluszóját az olasz harctéren...
Harcz a leigázott levegőért Harcz a leigázott levegőért
Zeppelin, Santos Dumont és most legutóbb Henri Deutsch vannak első...
Graham White esküvője Graham White esküvője
Mint tudjuk, az amerikai Graham White egyike a legkiválóbb...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98