Dtum
Login with Facebookk
1923 | Március

Magyarország – Svájcz 6:1 (1:0)

Hűvös időben esőtől felázott, csúszós pályán Baubach helyén Hajóssal, egyébként ugyanabban az összeállításban állottunk fel, mint az olaszok ellen. A svájci csapat a megbetegedett Schmiedlin centerhalf helyén Fässlert szerepeltette. A széles pálya rendkívül kedvezett csapatunk kombinációs játékának, úgy hogy már a mérkőzés elején hatalmas technikai fölénybe kerültünk az energikusan küzdő svájciakkal szemben.

A svájciak szívósan védekeztek meg-megújuló támadásainkkal szemben, de csapatunk csodálatos lelkesedéssel küzdött s gyönyörű összjátékával szemben a svájci halfok és bekkek tehetetleneknek bizonyultak. Első gólunkat már a mérkőzés 6. percében megszerzi Molnár, akinek lövése a kapus lában között jut a hálóba. Ezután állandóan támadunk, de a svájciak jól védekeznek.

A 11. percben alkalmuk van a svájciaknak kiegyenlíteni, de Plattkó kornerre véd. A félidő végéig állandóan támadunk, igen sok jó helyzetünk van, de csatáraink nem elég erélyesek a gól előtt s így félidőig nincs további eredmény. A második félidőben a svájciak Fässler helyén Widdlerrel állanak fel, de a változtatás mit sem javít a helyzeten, mert a magyar csapat most már a kellő tűzzel, eréllyel és lelkesedéssel támad.

A 10. percben Kertész Braunhoz emeli a labdát. S fejjel Orthoz továbbítja, aki a 16-osról védhetetlenül lövi a gólba. Két percre rá Molnár végigdriblizve a védelmet a sarokba helyezi a labdát. A nap legszebb gólja a 17. percben születik meg, amikor a belső csatársor mintaszerű összjátékkal nyomul fel a svájci kapuhoz, ahol Hirzer kapja a labdát, aki védhetetlenül lövi azt a gólba.

A magyar csapatot azután a gól után már percekig tombolva ünnepli az addig lehangoltan hallgató közönség. Ezt a 20. percben Hirzer újabb gólja követi; Ceresole vádi ugyan a lövését, de kiejti s Hirzer ráfutva, a gólba helyezi a labdát. Ezután érik el a svájciak egyetlen góljukat. A 30. percben egy baloldali taccsbedobás Abegglenhez jut, aki kiszökik s a kifutó Plattkó mellett a gólba helyezi a labdát.

Nem sokáig késik a felelet; a 32. percben pompás támadás s Orth hatalmas lövéssel húsz méterről megszerzi a hatodik gólt. Változatos játékkal végződik a mérkőzés, amely után csapatunkat megérdemelt ünneplésben részesítette a közönség. A nagy számban megjelent külföldi újságírók azt mondották, hogy válogatott csapattól tökéletesebb technikát és megértést még nem láttak.

A mérkőzést azzal jellemezték hogy az első félidőben játékunk klasszikusabb, a második szerencsésebb volt. A magyar csapat minden tagja tudásának és igyekezetének legjavát adta. A pompás győzelemből az oroszlánrész a halfsort illeti meg, amely a sorozatos támadásokat legtökéletesebb precizitással készítette elő.

A védelem kevés dolgát mintaszerűen végezte. A csatársorban Hirzer volt a legagilisabb; Orth passzaival pompásan irányította a támadásokat, Braun és Molnár teljes lendülettel vettek részt a játékban, Weisz azonban gyorsaságát nem tudta érvényre juttatni.

A svájci csapatban Ceresole - kapus, aki Budapesten a legjobb ember volt, indiszponáltan védett; a csapatnak Fässler balhalf, Martenet jobbszélső és Ramseyer balszélső voltak a legjobb emberei. Mutters jól vezette a mérkőzést. Szerdán Bécs felől érkezünk.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Eltörlik a borravalót a fodrászüzletekben? Eltörlik a borravalót a fodrászüzletekben?
A budapesti fodrászok ipartestülete néhány nappal ezelőtt tárgyalta...
Egy gyáralapitás története Egy gyáralapitás története
Weller és Schnitzer bécsi gummikötélgyárosok elhatározták, hogy...
Véres lövöldözés és közelharc Véres lövöldözés és közelharc
Vasárnap reggel hosszú lövöldözés, majd véres kézitusa után a...
Egymillió készülékkel tíz év alatt „villamosítják” a budapesti háztartásokat Egymillió készülékkel tíz év alatt „villamosítják” a...
Még a mult év őszén alakította meg Budapest Székesfőváros Elektromos...
A Semmeringi hegyi verseny A Semmeringi hegyi verseny
A kontinensek kétségkívül legnevezetesebb hegyi-versenye, a...
Davis Cup Davis Cup
A fenti serleget az amerikai Davis adományozta avval a célzattal,...
Újra hausse az értéktőzsdén Újra hausse az értéktőzsdén
Hausse az értéktőzsdén, mint az elmult héten, évek óta ritka jelenség...
A külügyminiszter lemondása A külügyminiszter lemondása
Április 13-án Bécsben már hire járt, hogy gróf Czernin lemondott,...
Pataki nyerte a férfi, Gulyásné a női tornaversenyt Pataki nyerte a férfi, Gulyásné a női tornaversenyt
Vasárnap délelőtt országos férfi- és női tornaversenyt rendezett a...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98