Dtum
Login with Facebookk
1924 | December

Pofozkodás a Bristol-szállodában

Botrány az angol kisasszonyok és egy szerelmes pincér miatt

Hangos botrány zaja verte föl a napokban a dunaparti Bristol-szálloda kávéházának előkelő csendjét. Egy fogadatlan erénycsősz, egyébként kifogástalan uriember, túlbuzgósága okozta a botrányt, akit azután Bandl üzletvezető kénytelen volt kiutasítani a helyiségből.


A botrány kiindulópontja az volt, hogy a Váci uccai „Angol kisasszonyok” nevelőintézeti növendékei a kora délutáni órákban szoktak naponként a Dunakorzón sétálni apácák kíséretében. A Bristol-kávéház ebben az órában zsúfolva tele van feketéző vendégekkel. F. K. építési vállalkozó szintén a kávéházban tartózkodott és úgy vette észre, hogy az egyik fiatal pincér az ablakon át integetett a fiatal leánykának.


K. F. –et az annyira felháborította, hogy odalépett és felelősségre vonta a pincért. A pincér így szólt:
- Kérem, az úrnak semmi köze sincs hozzá.
Az éptítési vállalkozó erre egy csattanós pofont mért a pincér arcára.


Az előkelő kávéház vendégei, akik az ilyen jelenetekhez nem szoktak hozzá, izgatottan ugrottak föl az asztalok mellől. A pofonütött pincér hangosan támadt K. F.–re, hogy mi jogon merte megütni, a pincérek pedig fenyegető mozdulatokkal siettek inzultált társuk védelmére.


Az építési vállalkozó látván a veszélyt, stentori hangon kiáltott:
- Én birkozó vagyok, aki hozzám ér, azt leütöm.


Már-már úgy látszott, hogy elkerülhetetlen a verekedés a pincérek és a vállalkozó között, amikor a lárma hallatára elősiető Bandl üzletvezető határozott fellépéssel végett vetett a kínos helyzetnek.


- Ebben a helyiségben, - fordult az építési vállalkozóhoz, - önnek semmi joga sincs intézkedni, sem a személyzetet felelősségre vonni. Ha valami panasza van, tessék hozzám fordulni, majd én elintézem.
K. F. haragja erre az üzletvezető ellen fordult. Izgalmas vitatkozás volt kettőjük között, majd a vállalkozó a zsebébe nyúlt, névjegyét vette elő és Bandl felé nyújtotta.


Az üzletvezető a névjegyet nem vette át, hanem így válaszolt:


- Nem érdekel hogy ön kicsoda. Én Bandl üzletvezető vagyok és állok bármikor rendelkezésére. Ezt a botrányos viselkedést nem türöm és felszóllítom, hogy távozzon a helyiségből!


- Ez a fordulat láthatóan megdöbbentette K. F.-et, visszalépett és helyére vissza akart ülni. Az üzletvezető azonban nem engedte és míg egyrészt visszatartotta a pincéreket, akik mindenáron meg akarták verni társuk megbántóját, másrészt ismét erélyesen felszólította az építési vállalkozót a távozásra.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98