Dtum
Login with Facebookk
1933 | Január

Felháborított a külföldi segélyhajók viselkedése

Jelenti ki az Atlantiqe kapitánya, akinek hajóját vasárnap bevontatták Cherbourg kikötőjébe
Párizs, január 8.

Az Atlantique kiégett roncsát vasárnap bevontatták Cherbourg kikötőjébe és lehorgonyozták az új kikötőben. A gépek nem szenvedtek kárt, a gőzös több berendezése azonban teljesen elpusztult.


A gépteremben megtalálták két gépész holttestét, amelyeket mindeddig nem sikerült kiszabadítani a romok közül. A segélynyújtó hajó kártalanításának kérdésében az Atlantique kapitánya vasárnap a következő nyilatkozatot tette:


- Az Atlantique sohasem volt elhagyatott. Amikor a legénység és én kénytelenek voltunk a hajót átmenetileg elhagyni, a Minotaure kapitányát bíztam meg helyettesítésemmel és felkértem, hogy helyettem irányítsa a mentési munkálatokat. A drótkötél, amelyet a hollandi és a német gőzösök az Atlantique- on megerősítettek, különben sem tekinthető vontatókötélnek, mert később el is szakadt.
Nagyon felháborított az a mód, ahogy az első segélymunkálatok lefolytak és ahogy a külföldi segélyhajók viselkedtek.


A holland gőzösök teljesen jogtalanul kezdték vontatni a hajót és a sajnálatos baleset, amely egy francia tisztnek lábába került, nem történt volna meg, ha a német hajó teljesítette volna parancsomat és eltávolította volna a kötelet.


Ezzel a nyilatkozattal szemben a külföldi hajók kapitányai kijelentették, hogy az Atlantique – t feltétlenül hajóroncsnak kellett tekintetni attól a pillanattól kezdve, amikor a legénység és a kapitány a hajóról eltávozott. A kereskedelmi tengerészeti miniszter bizottságot küldött ki az Atlantique ügyének megvizsgálására.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98