Dtum
Login with Facebookk
1943 | December

Négy magyar győzelem született a karácsonyi kupamérkőzéseken

A NAC idén is megnyerte a Karácsonyi Kupát

Az idei Karácsonyi Kupa nagy magyar sikerről végződött, hiszen a NAC és a Ferencváros mindkét napon mindkét külföldi ellenfelét legyőzte és ezzel a torna két első helyét szerezte meg.

A Ferencváros a Floridsdorf ellen 5:3 arányban győzött. A bécsiek az első napon szép iskolázott játékot mutattak be, a Ferencváros azonban főleg Sárosi dr. eredményes játéka következtében biztos győzelmet aratott.

A zöld-fehéreknél három fiatal csatár szerepelt: Gyulai, Bosánszky és Hernádi. Végső bírálatot még korai volna mondani róluk. A látottak alapján Hernádi a legértékesebb közöttük. Gyulai építő erényekkel rendelkezik. Kár, hogy olyan nagyon kicsi illetve könnyűsúlyú.

A NAC 5:1 arányban győzött a zágrábi HASK ellen. Jól mutatkozott be a fiatal Ferenczi a jobbszélen, két ügyes góljával. A NAC-ban a tornán Bodola játszott középcsatárt, kinek helyén a balösszekötőben Sárvári szerepelt.

A második napon a NAC 3:0 arányban verte – igazi iskolajátékkal – a bécsieket. A támadó középfedezetet játszó Perényi és Tóth III. ragyogóan játszott. Hej, ha a svédek ellen ilyen középfedezetünk lett volna!

A zöld fehérek a torna negyedik mérkőzésén 6:1 arányban diadalmaskodtak a HASK felett. A Fradiban Sárosi III. támadó középfedezetet játszott, és noha a Béla gyerek formán kívül volt, mégis csupán egy gólt kaptak ebben a rendszerben a zöld-fehérek, míg az első napon Kérivel – kullanccsal – három gól került a ferencvárosi hálóba, ami végeredményben a Kupa elvesztését jelentette.

Ismét beigazolódott, hogy mese az, miszerint a három hátvédes alakzat esetén nehezebb a kaput bevenni. Hiszen a NAC mindkét napon messze elől tanyázó középfedezettel játszott, mégis csupán egy gólt kapott 11-es büntető rúgásból.

A magyar csapatok 19 gól rúgtak s csupán ötöt kaptak. A legeredményesebb góllövőnek Sárosi dr. bizonyult 5 góljával. Sárvári 3, Ferenczi 2, Lukács 2, Sárosi III. 2, Barna 2, Bodola 1. Hernádi 1 és Sipos 1 gólt rúgott. Míg a vendégek közül Patschek 2, Klescsics 2 és Mayer 1 gólt rúgott.

A játékvezetők közül a Ferencváros - Florisdorf bírája gyengén működött, amolyan 3-asra. A közönség által méltánytalanul, sőt gyakran ízléstelenül szidalmazott Szőke II. 2-est érdemel. A második napon a NAC - Floridsdorf mérkőzés bírája Kékesi ismét csak 3-ast érdemel, míg a Ferencváros HASK mérkőzés játékvezetője Kiss M. Ernő jó 2-esre működött.

A négy csapat közül kétségtelenül a NAC játszotta a legszebb futballt és egyben a legeredményesebbet is, bizonyítva, hogy a szépség és eredményesség nem zárja ki egymást. Miként az lapunk más helyén a két külföldi csapat vezetőjének tárgyilagos nyilatkozatból is kitűnik, a NAC elragadtatta őket ötletes, fair amellett eredményes játékával.

A támadó középfedezetet játszó Perényiről és a ragyogó balszélső Tóth III.-ról áradozva nyilatkoztak vendégeink. A tornát körülbelül 22-24.000 ember nézte végig, aminek következtében a rendező Ferencváros is megtalálta számítását.

A Ferencváros kettős győzelme ellenére sem nyújtott 100%-os teljesítményt, hiszen a védelem az első napon – amikor három hátvédes alakzatban játszott – elvesztette a tornát a három bekapott góllal. Sárosi dr., a veterán középcsatár öt góllal azt igazolta, hogy még ma is igazi érték és biztos pont csapata tengelyében.

Floridsdorf csapata adós maradt a híres bécsi iskolával, mert azt a NAC mutatta be. A csapat támadó középfedezettel játszott, miként az Bécsben, Közép-Európa egyik legerősebb labdarúgó fellegvárában ma is természetes.

A negyedik helyen végzett HASK lelkes csapat, de darabos. Szeretik a magas labdát, ami természetes is, hiszen a kapujuk előtt tanyázó és harmadik hátvédet játszó fedezetük onnan hátulról nem is tudhat laposan passzolni. A „biztonsági” futballnak hála – három hátvédjük ellenére – 11 gólt kapott a zágrábi csapat a két mérkőzésen.

A torna végeredménye ez volt:
1. Nagyváradi AC 4 pont 8:1 gólarány
2. Ferencváros 4 pont 11:4 gólarány
3. Floridsdorf . 0 pont 3:8 gólarány
4. HASK 0 pont 2:11 gólarány

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Sárvári labdája Ludwig hálójában.jpg Sipos nyakatekert helyzetből adja a labdát Gyulai felé.jpg A zágrábi HASK együttese.jpg A Floridsdorf csapata.jpg
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Apponyi és Károlyi Székesfehérvárott Apponyi és Károlyi Székesfehérvárott
Bilkey Ferenc esperesplébános bevezető szavai után Károlyi József...
Maeterlinck Maeterlinck
Ez a szőke, kékszemű, negyven év körüli férfi, akinek a nevét...
Soha ilyen konjunktura! Soha ilyen konjunktura!
Eseménynaplót is közöl a Gazdaságkutató Intézet legujabb...
A körlapátos csónak A körlapátos csónak
Se szeri se száma azoknak a kisérleteknek, amelyeknek egy és ugyanaz...
Budai „11” – Hungária 1:1 (1:1) Budai „11” – Hungária 1:1 (1:1)
Amikor a Hungária és a Budai „11” csapata kifutott a...
A nagyságos asszony és a cselédlány betörni megy a harmadik...
A főkapitányság az elmúlt évek egyik legérdekesebb betörési ügyében...
A Kitartás KK pályaversenye A Kitartás KK pályaversenye
50 km-es motorvezetéses verseny. Első futam 20 km. 1. Bartos Gyula...
A középiskolai hockey vándordíj A középiskolai hockey vándordíj
A BKE középiskolai hockey vándordíjára 9 csapat nevezett. A selejtező...
Lombikokból születik meg az új birodalom! 2. rész Lombikokból születik meg az új birodalom! 2. rész
A második német afrikai gyarmat megteremtése 1881-ben történt, amikor...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98