Dtum
Login with Facebookk
1942 | December

Karácsonyi Kupa meglepetése: Kispest-Ferencváros 2:1 (1:0)

Az FTC Üllői-úti sporttelepére tűzték a karácsonyi serleg-mérkőzéseket. Szombaton és vasárnap délelőtt rendezték a kupameccseket a Ferencváros, a Nagyvárad, a Szolnok és a Kispest csapatának részvételével. A rendezőséget igazolta az érdeklődés. Szombaton délelőtt, amikor a Ferencváros-Kispest és a Nagyvárad-Szolnok mérkőzést bonyolították le, több mint 12.000 néző foglalata el a tribünöket.

Az első forduló hatalmas meglepetéssel végződött. A Ferencváros nem várt vereséget szenvedett Kispest csapatától. A zöld-fehérek így álltak fel: Csikós – Tátrai, Lázár – Sárosi III. Polgár, Nagy II. – Lukács, Füstös, Ónody II., Toldi, Gyetvai, Kispest: Boldizsár – Olajkár I., Csizmadia – Simonyi, Villányi, Füzesi – Egresi, Nemes, Mészáros, Hrotkó, Nonn.

A Ferencváros hatalmas támadásokkal kezdi a játékot. Az első percben nem egyszer kell Boldizsárnak bravúros védéssel menteni a piros-fekete kaput. Különösen Toldi igyekszik nagyon, ő a motorja a zöld- fehér csatársornak. De hiába minden igyekezte, mert Füstös és Ónody mindent elront. Lukács pedig olyan „ügyesen” kalandozik, hogy csak néha találkozik számára kiadott labdákkal.

A Kispest ritkán jött át a fővonalon, de akkor rögtön veszélyes. A zöld-fehér védők karácsonyi hangulatban vannak, rengeteget csúszkálnak a kissé nedves füvön. A 30. percben szerzi meg a vezetést a Kispest. Egresi akadálytalanul fut a jobbszélen. Beadása a senkitől sem zavart Nonn elé kerül. A csatárnak még igazítani is van ideje a labdát, így küldi a már tehetetlen Csikós hálójába 1:0.

Nem sokkal a gól után Toldinak hatalmas helyzete van, de tíz lépésről elhibázza a kaput. Szünet után, ha lehet, még nagyobb a ferencvárosi nyomás. Ott tanyáznak a kispestiek 16-osán belül, de nincs, aki lőjön! Csak tolonganak és így a helyenként tíz emberrel védekező kispesti védelemnek nem nehéz elhárítani a támadásokat.

A 23. percben Simonyi a 16-oson belül kézzel üti le a labdát. 11-es! Sárosi Béla a mesterlövő áll a labda elé, de hiába, nincs szerencséje a ferencvárosi csapatnak, mert Béla alaposan elhibázza a kiegyenlítő gólt jelző büntetőt. Toldi nem adja fel a reménytelen harcot és a 26. percben Füstössel együtt tör a kispesti kapu felé. Már csak Boldizsár van előttük. Toldi a hosszú kapust is kicselezi, és végre kiegyenlít 1:1.

A közönség most már biztosra veszi, hogy megindul a ferencvárosi gólzápor. Azonban tévednek, mert a Kispest most támadni kezd: Egresi lövését védi nehezen Csikós, majd a 40. percben balszerencsés góllal veszít a Ferencváros.

Mészáros mintegy kétméteres lesen kapja a labdát, bizonyára maga is észreveszi, hogy szabálytalanság történt, mert csak egészen gyámoltalanul viszi a labdát Csikós kapuja felé és egészen gyöngén lő. A labda azonban az elbámészkodó Csikós mellett a hálóba kerül, 2:1. A Fradi hiába küzd, már egyenlíteni nem sikerül.

A zöld-fehéreknél csak Toldi és Sárosi III. érdemel dicséretet. A Kispestben senkit sem szabad külön megdicsérni, mert mindegyik játékos úgy küzdött, ahogy csak az erejéből telt.

Lukász játékvezető személyében ismét új bírót ismert meg a közönség. Még az ilyen Karácsonyi Kupa-mérkőzésekre is kár olyan játékvezetőt kiküldeni, aki nincs tisztában a les-szabályokkal, mert ezt ifjúsági mérkőzéseken kell megtanulni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Villányi kaparja ki a labdát Toldi elől Csikós öklözi ki a labdát Deményi fejéröl Boldizsár biztosan fogja Bodola szabadrúgását Boldizsár szerzi meg a labdát Tóth II. elől Szántó fejel Polgár mellett egyenesen Csikós kezébe
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98