Dtum
Login with Facebookk
1943 | Október

Orosz fogorvos leányának kalandos utja Kijevtől a budapesti letartóztatásig

Kijevben a német parancsnokságnál annakidején jelentkezett egy feltűnően szép fiatal leány, aki elmondta, hogy apja fogorvos volt, a harctéren elesett, édesanyja is meghalt, teljesen árva s felajánlotta szolgálatait.

A német parancsnokság az öt nyelven beszélő fiatal leányt, tolmácsként alkalmazta, majd később átengedte a Kijevben állomásozó magyar katonai parancsnokságnak. Az orosz leány ekkor megtanult magyarul is és beleszeretett egy szakaszvezetőbe, aki rövidesen leszerelt és hazajött. A leány erre hazug mesével igazolványt szerzett magának és Magyarországra utazott, hogy a szakaszvezetőt megtalálja. Amikor azonban hiába kereste, Budapestre jött s itt az egyik előkelő szállodában vállalt állást, ugyancsak mint tolmács.

Ekkor Varga Juliska néven szerepelt, mint egy Oroszországba költözött magyar ember leánya. A leány Pesten a züllés utjára került, ivott, kábítószereket szedett s magánlakásokon, ahová meghívták, értékes ruhaneműket lopott. Több feljelentés érkezett ellene s így került a rendőrségre, ahol megállapították, hogy Pavlovszkaja Jeanetlnek hívják. A rendőrség lopás címén letartóztatta, büntetésének kitöltése után internálni fogják.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98