Dtum
Login with Facebookk
Blog
2009|06|27

Ízlések és pofonok, avagy: Mivel bántottalak én tégedet, te tiportfejű marha?

Szerző: Tatár Anita

Igen drága, nyájas olvasó!


Kizárólag az Önök szórakoztatására és okulására a következő két hét a pofonok hete lesz. Összegyűjtöttem minden szóba jöhető atrocitást és képességeim szerint csoportosítottam őket. Bár a címben megemlítettem az ízlés szót is, de ezt kizárólag intellektuális beetetésként óhajtom alkalmazni.


Mert ízlés ugyebár a századelőn nincs. Hogy is lehetne egy olyan világban, ahol egy pofaszakállas király, alias „Meseszőr” irányítja az országot?!


(Mellesleg ezt a kultúrás jobban tudja, majd ír róla ő.)


Bizonyára feltűnt Önöknek a Meseszőr kifejezés, amit Rejtő Jenőtől kölcsönöztem, abbéli szándékból kifolyólag, hogy az ő példázatai segítségével fogom bemutatni a testi atrocitások sokféleségét.


Ígérem, nem leszek túl bonyolult, amit köszönhetnek roppant kedves, ámde egyszerű személyiségemnek.

 

Miért pont Rejtő?

 

Délelőtt tanévzáró értekezleten voltam, amelyben közölték, hogy diákjaink közül a rendszeresen iskolába járók száma 102, és ebbe beletartoznak azok is, akiket köröz a rendőrség. (iskolásaink számát ferdítettem, nehogy az adatokból ránk ismerjen az önkormányzat) Gyermekeinkből pedig hatot befogadott a büntetésvégrehajtás.

 

És most lássuk, mi minden van itt!!!

Legérdekesebb verekedés a munkahelyi verekedés, amelyben kollégák ideológiai okokból verik egymást. Lásd Botrány a cseh parlamentben, Pofozkodás a tőzsdén, Verekedés a japán képviselőházban.


A jelen következő idézetben Fülig Jimmy veri főnökét, miszter Theót


„….rém sokan voltak és a tolongásban valaki megfogott, hoty talán ne lökdössek. Nem szeretem a hosszú párbeszélést, hát jól szájonvágtam és békítőleg hosszáfűztem, hoty nem asz övé a kocsma. Igen meglepett egy lengő horogütéssel, amitől a „Kedélyes Matrószok” spór Egylet És asztaltársaságot kirántottam magammal az utcára.
Eszután naty kör volt bent mire visszatértem és mondom a pasasnak, hoty ha van épen szabadlábon hozzátartozója, szóljon hoty értesítsem őket. Valami tréfásat kezdett mondani, de mit tesz a véletlen, én máris lekenek, könyökhajlásomba kapom a nyakát és belevágom a söntésbe. Nem mindennapi fijú volt, mert úgy pattant vissza, hogy rúgás által képezve gyomron ért és ismét az uccára kerültem, ahol épen porolta magát a „Kedélyes Matrószok” spór egyesülés asztaltársaság és most kezdhették előlről.
Én szeretem sportolásnál a kemény tréninget és örömmel fojtattam. Valami kezdő lehetett, mert azután négyszer is a földre vittem (ha emlékszik felsék könyed úri balkezeseimre). De mékis esz nagyon kemény fijú volt, mert asztán szájonkapott, hoty ismét együtt lehettem a Kedélyes Matrószok spór egyletével, pedik már untak. Könyen visszamentem, mivel ajtó már nem akadályozott. Sajnos döntésre csak a polc került….”

És van a verekedéseknek, illetve botrányoknak az a típusa, amely egy fétis körül tör ki. Ezek közé sorolom, a koronáért papot verő parasztokat, a Gotterhalte miatt kitört hisztit, a Szervusz Brezina miatt botrányozó cseheket (bár itt pofon nem csattant) stb…


Minek köllött a létrát belekeverni?

Meseszőr Sorhajóbicskás (Wagner úr) és Hallgatag Drugics pofozkodása


„…Drugiccsal volt valamiféle differenciája a Sorhajóbicskásnak, és a felhozott becsületsértések között véletlenül azt is megemlítette, hogy Drugics még hülyébb, mint a létrája. Drugics ekkor egy házfalhoz támasztotta Melanie-t, és pofonütötte a barátját. Wagner úr beleesett egy másfél méteres tartályba, amelyben a legmodernebb hajópáncélok bevonására szolgáló búzakék zománcfestéket keverték aznap, Drugics rosszallóan mondta az elmerülő Wagner úrnak:
- Minek köllött a létrát belekeverni?...”

Majd lőn az örök klasszikus, a kocsmai verekedés csak úgy...A víg kiloccsantóhoz

E témában rejtői címnek találom a Pohár és márványasztal csatát, vagy amelyben  kidurran  egy léggömb és egy tiszteletreméltó hölgy haja megpörkölődik.


  A legszebb példa az Előretolt helyőrségből

 

„Galamb nekirepült a falnak, de a következő pillanatban már úgy vágta szájon a vitorlamestert, hogy ez meglepetésében lenyelt egy negyed font bagót, ami a szájában volt, és percekig csuklott utána.
A kormányos csak erre várt. Hatalmas karjával megragadta Galambot, hogy szokott fogása szerint egy csavarintással megforgassa, és belevágja a söntés legtávolabbi sarkába. A kormáŹnyos a világ jelentősebb kikötőiben ismert volt erről a mutatványáról.
A roppant kar már éppen emelte ellenfelét, mikor valahonnan a megragadott ember irányából egy acélszerű tárgy esett az arcára, amitől minden elsötétedett előtte néhány pillanatra. Barátai később esküvel bizonyították, hogy a súlyos tárgy Galamb ökle volt.”

Vagy amikor nő van a dologban….Mint szegény Horger Antal esetében ( egyem a szívét ).


Még mindig a helyőrségből

 

„…De a nyolcvankilós, teljesen babaarcú démon sűrűn hulló könnyek között, szívének minden gyengéd féltését összeszedve, úgy vágta fejbe egy gumibottal, hogy Galamb úr csak hajnaltájt tért magához. Ott feküdt az elhagyott sikátor kövezetén.”A végtelenségig tudnám folytatni ezt a nagyszerű hangvételű blogot, dicsőítve az emberi leleményességet, de az igazsághoz hozzátartozik , hogy adminunk nem is teszi lehetővé a cikkek ilyetén való csoportosítását, ugyanis kizárólag abc sorrendben hajlandó értelmezni a műveket.

Megosztás:

Jelenleg 0 hozzászólás van a cikkhez.
Hozzászólás írásához kérem jelentkezzen be! Amennyiben még nem felhasználónk, regisztráljon az oldalunkon!


Újdonságok
2018.01.14. - 10 éves a Huszadik Század!
2018.01.14. - 10 éves a Huszadik Század!
Kedves Olvasók! 10 éve jelent meg először a huszadikszazad.hu! Látogatóink akkor egy új, addig nem látott online formátummal találkozhattak az Interneten! Sok idő telet el azóta és portálunk továbbra is töretlenül szolgálja Olvasóink ismeretbővítés&eacu...
DÍJAINK
Az év honlapja 2010 eFestival 2010
Páholy
Sorscédulák a nagy háborúból (Cseke Gábor olvasónaplója) Az Ismeretlen Katona halálát ismerős politikusok okozták.                                        (Juhász Gyula)   Két nagyapám volt. Mint általában mindenkinek. Ma már egy sincsen, s emlékük is egyre halványabb. Ágyban, párnák...
Cseke Gábor olvasónaplója   Már nem emlékszem, sírtam-e akkor, de hogy meg voltam rendülve, az egyszer szent. Hogy is ne lettem volna, amikor egész környezetünk, iskolától az otthonig tele volt tapétázva a...
2013|08|01
A népeket, etnikumokat, fajokat megcélzó anekdotizálás, bár sok esetben érzékenységet sértő, túlzó és igazságtalanul általánosító, mint minden summás ítélkezés, ami figyelmen kívül hagyja a valóság árnyait-fényeit, kétségtelenül tartalmaz a maga...
Fórum
Nády Árpád
2018-03-26 21:46:50
()
huszadikszazad.hu (robot)
2018-02-04 09:26:07
()
huszadikszazad.hu (robot)
2018-02-04 09:25:56
()
huszadikszazad.hu (robot)
2018-02-04 09:25:33
()
huszadikszazad.hu (robot)
2018-01-28 12:31:06
()
huszadikszazad.hu (robot)
2018-01-28 12:26:10
()
huszadikszazad.hu (robot)
2018-01-28 12:23:23
huszadikszazad.hu (robot)
2017-07-18 14:17:09
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98