Dtum
Login with Facebookk
1900 | Május

Madame de Thebes

Francziaország leghiresebb jósnője, a kit a világ minden tájáról, minden rendű és rangu ember fölkeres, Párisban a Wagram-úton lakik. A napokban ellátogatott hozzá a Figaro egyik munkatársa, aki ez alkalommal sok érdekes dolgot tudott meg az ismeretes jósnőtől.

 

Thébes asszony különösen a kézből való jósolással foglalkozik és etéren bő tapasztalatokkal rendelkezik. Thébes az ember kezén mutatkozó vonalakat nem tekinti a bekövetkező sors elkerülhetetlen előrejelzésének.

 

Szerinte csak a lehetségest s valószínűt jelzik. Jelei ugyan a közelgő eseménynek s a veszélynek, de ez az életmód megváltoztatásával el is kerülhető. A jósnő azt csak intésnek, óvásnak tekinti, a melylyel az egyént megtérésre birja. Az oktató szerepét tölti be, aki az élet utjain megadja a kellő irányt és tanácsot a hozzá folyamodónak.


Érdekes figyelmeztetéseket osztogat a férjhezmenő leányoknak is és ezeket különösen ifju olvasónőinknek ajánljuk figyelmébe. A leány ügyeljen mindig arra, hogy leendő férjének szögletes ujjhegyei és kissé keménytapintásu keze legyen.

 

Ezen tulajdonságok ugyanis akaraterőre, élettapasztalatra és rendszeretetre vallanak De ha mindkettőjüknél hegyesek az ujjvégek - jó lesz egymást kerülni, mert a házasság szerencsétlen lesz. Éppen úgy óvakodjék a leány puha tapintásu tenyérrel biró férfiutól is.

 

Legbiztosabbnak mondja Thébes a középutat: gömbölyded ujjvégek, sem nem hegyes, sem nem szögletes. Ez biztos föllépésü egyént jellemez, aki mély gondolkozásu, igaz érzelmü és rokonszenves tud lenni.

 

Ezek után azt hiszem, hogy leányoknál ez lesz a jelszó: Szabad kérnem a kezét?

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98