Dtum
Login with Facebookk
1901 | Január

Merénylet a spanyol király ellen

Alfonzo spanyol király ellen, mint jelentették, a kastély parkjában állítólag merényletet követtek el. A spanyol kormány csak most adott ki az esetről hivatalos jelentést, a melyben azt mondja, hogy az egész ugynevezett merénylet véletlenség.

 

A jelentés ez: Néhány nappal ezelőtt a király nevelőjének, Loriga urnak és egy hajtónak a kíséretében gyors ügetéssel végiglovagolt a park árnyékos fasorán, a mikor egyszerre mellette a bokorból lövés dördült el s a sörét megsebesítette a király lovának a lábát.

 

A bokorban ugyanis egy kertész volt, a ki vigyázatlanul fogolyra lövöldözött. Hogy a jövőben hasonló eset ne történhessék, szigoru rendeletet adtak ki, hogy reggeli tíz óra után a parkban senkinek sem szabad vadászni vagy lövöldözni.

 

Két-három nappal később a király ujra a fasorban lovagolt nevelőjével s ujra hallatszott egy lövés. Azonnal szigoru vizsgálat indult meg s megállapították, hogy a lövöldöző Izabella infánsnő vadásza volt, a ki azt mondta, hogy házi nyulra lőtt.

 

E jelentéssel szemben az összes spanyol lapok fentartják azt az értesülést, hogy Alfonzo király ellen, miközben csónakázott, merényletet követtek el.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98