Dtum
Login with Facebookk
1901 | Szeptember

A nagy hadgyakorlatok színhelyéről

Az idei nagy hadgyakorlatok befejező része a szlavoniai Dolnji-Miholjacz vidékén ment végbe, hol különösen érdekesek voltak a hidverési gyakorlatok a Dráván keresztül.


A király szeptember 12-én délután érkezett, hol az ünnepélyes fogadtatás után vendégét, a román trónörököst ennek lakására kisérte, ezután pedig a legfelsőbb főhadiszállásúl kijelölt gróf Majláth-féle vadászkastélyba hajtatott.


Az egyszerű földszintes épület belsejét a grófi család ez alkalomra fényesen berendezte. Különösen érdekes volt a király lakosztályához vezető hosszu folyosó, melynek falait ritka szarvas- és őzagancsok, valamint régi vadász-jeleneteket ábrázoló képek borították. A király híres tábori étkező sátra, melyet Albrecht főherczegtől örökölt, a parkban volt felállitva, abban tartották meg az udvari ebédeket.


A román trónörökös, valamint Ferencz Ferdinánd, József és Lipót Szalvátor főherczegek a szomszéd magánházakban voltak elszállásolva.


Egyik képünkön a király izletes egyszerüséggel berendezett dolgozó szobája látható. Egy másik képünk azt a jelenetet ábrázolja, midőn a király a főherczegekkel, kiséretével s az idegen hatalmasságok katonai megbizottjaival a Dráván harmadfél óra alatt teljesen elkészült teljese elkészült híd épitését nézi.


A katonai kötött léghajót, mely már a Zirez vidékén lefolyt tüzérségi lőgyakorlatok alkalmával kitünő szolgálatot tett, Dolnji-Miholjaczra is elszállitották. Érdekes képet közlünk erről is s bemutatjuk a léghajót, midőn már meg van töltve, közvetlen a fölszállás előtt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A király szállása A király dolgozó-szobája A hadügyminiszter megérkezése A király és kisérete A király és a trónörökös elindul A hadi léghajó megtöltése A hadi léghajó föleresztése
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98