Dtum
Login with Facebookk
1902 | Június

A gróf ur és a neje – berugva az utczán

Perceval Artur Ágoston, Egmont grófja. Tekintélyesen hangzik ez a czím, már csak azért, mert a család őse Arcelin Gomel de Perceval, Hódító Vilmossal ment át Angliába.

 

Nos és ez a név most egy jókedvű korhelyt takar, akit szerelmetes hitvesével, egy volt szinésznővel együtt az utczáról szedett fel minap a londoni rendőrség, mert olyan pityókásak voltak, hogy bámész embertömeg támadt körülöttük.

 

A nagy *leszopásnak* eredendő oka volt, hogy a gróf ur hosszas hányódás után végre nagy örökséghez jutott. Gróf Perceval rövid multja egyébként nagyon érdekes és meglehetősen viharos. Matróz volt a tengeren, tűzoltó Londonban és egyideig egyik londoni városháznak a házmestere.

 

Egyszer a városházán olyan hangos volt a vita, hogy a grófi házmester nem tudott elaludni. Felébredt benne erre a régi tűzoltó és hogy az elkeseredett vitának véget vessen, a kerti fecskendővel hütötte le a tüzes szónokokat.

 

Emiatt persze elcsapták, de ő ezt nem nagyon bánta, mert épp akkor jutott egy kisebbfajta örökséghez.

 

A városatyákon azonban elcsapatásáért mégis bosszut állt. Ezek ugyanis bált rendeztek és mikor már tánczba fogott a díszes társaság, a városháza összes gázlámpája egyszerre kialudt. A csinyt gróf Perceval csinálta.

 

Házmesteri állásától nagylelkűen vett bucsut és ez alkalommal a kerületi szegényeknek pompás lakomát rendezett. Ezzel ki is merült kis vagyona. Azóta hányodott a világban és a feleségül vett szinésznővel együtt kóborolja a föld kerekségét.

 

Nemrég aztán meghalt a család feje és gróf Perceval nemcsak az Earl of Egmont czímet, hanem a nagy családi vagyont is megkapta. Ez a váratlan *öröm* persze nem mulhatott el nagyobb emoczió nélkül és ezért találták feleségestül London egyik félreeső utczájában – tökrészegen.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98