Dtum
Login with Facebookk
1903 | December

Két leány öngyilkossága a közönség szeme előtt

Berlinben az utczán összegyűltek szeme láttára vetett végett életének két leány. A Gutknecht testvérek, kik közül az egyik tanítónő, a másik festőnő. Lütsov-utczai harmadik emeleti lakásuk ablakából az utczára vetették magukat, mert lakásuk bérét nem tudták megfizetni.

 

Este tíz órakor bezárták szobájukat és kinyitották az ablakot. A husz éves ifjabbik testvér lekiáltott, hogy az utczán járók vonuljanak félre, mert le akarnak ugrani az ablakon. Aztán az ablak párkányzatára lépett, kezével a felső keresztfán megfogózkodott, mintha minden pillanatban le akarná vetni magát a szédületes magasságból. Testvére mögötte állott s mind a ketten érthetetlen szavakat kiáltottak le.

 

Az utczán erre nagy tömeg csődűlt össze s a rendőrök fölkiáltottak a leányokra, hogy távozzanak az ablakból. Kivülről pedig az ajtót igyekeztek fölnyitni, de ez nem sikerült, bár lakatost is hívtak. A két testvér visszavonult az ablaktól, de csakhamar ismét megjelentek az ablak párkányán.

 

Lenn már a tűzoltóság is megjelent, mire a két testvér egymást átkarolva, leugrott. Előbb az első emeleten lévő kiálló vasrácsra buktak, a mely elgörbült. Azután pedig fejjel lefelé az utcza kövezetére s ott mozdulatlan fekve maradtak. Arczuk iszonyuan összeroncsolódott. Az ifjabbik testvér azonnal meghalt, az idősebbik az éj folyamán a kórházban halt meg.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98