Dtum
Login with Facebookk
1904 | Április

Apróságok

Testvérgyilkosság halálos ágyon

 

Kurety hunyadmegyei községben Guga János és Péter testvérek évek óta haragban voltak egymással egy örökösödési pör miatt. Guga János két év óta beteg volt és a faluban a minap híre járt, hogy haldoklik. Bátyja odasietett, hogy öcscse utolsó óráin jelen legyen.

 

A beteg Guga János bátyját jönni látván, azt lelőtte. Guga Jánost nem fogták el, mivel tüdővészes és valószínűleg rövid idő mulva kiszenved.


Robbanás egy kőszénbányákhoz tartozó Vasas-bányatelepen

 

Márcz. 24-ikén este borzalmas szerencsétlenség történt. A Thommen-akna középső folyosóján bányalégrobbanás volt, a melyek következtében hét munkás járt szerencsétlenül. A munkások közül öt meghalt és kettő sulyosan megsebesült.

 

A két sebesültet: Révész József és Barkó Sándor csilléreket, továbbá az egyik halottat. Böröcz János vájót a szerencsétlenség után azonnal megtalálták, a többieket a robbanás következtében leszakadt kő- és széntömeg eltemette, és csak nehezen juthattak hozzá holttestökhöz. Az áldozatok özvegyeken kívül sok árvát hagytak hátra.


Tűzvészek

 

Radnáról írják: Oláhszentgyörgy községben a minap dr. Moda Endre 60.000 korona értékű szép háza földig égett. A nagy szélvihar következtében a tűz a szomszéd épületre is átharapodzott és abban is nagykárt okozott. A tűz keletkezésének oka valószínűleg gyujtogatás.

 

Dr. Moda ellen e lakosság oly ellenszenvvel viseltetik, hogy senkit sem lehetett a tűz oltásánál való segédkezésre rábírni. Az ellenszenv oka egy pör. Dr. Moda családja már aludt, mikor a tűz kiütött és csak nagy nehezen tudott kimenekülni. 

 

Szatmáron az államvasutak mozdonytartója a mellette lévő lomtárral együtt leégett. A tűz terjedését sikerült megakadályozni. 

 

Sebeshely hunyadmegyei községben tizenhat lakóház az összes gazdasági melléképületekkel leégett. A kár meghaladja a 20,000 koronát, melyből csak csekélység volt biztosítva.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98