Dtum
Login with Facebookk
1904 | Január

A külföldön élő magyar képviselő

Korodi Lutz Lajos szász képviselő, kit a magyarság ellen folytatott izgatásért hosszabb fogságra és pénzbüntetésre ítéltek, már jó régen külföldre menekült.

 

Most azt írják Beszterczéről, hogy lemondott tanári állásáról, a melyet a brassói szász gimnáziumban elfoglalt. Lemondó levelében azt írja a többi közt, hogy állandó tartózkodó helyét külföldre tette át, s így kénytelen szolgálatától megválni. A mérsékeltebb szász körökben híre jár, hogy Korodi mandátumáról is le fog mondani.


Korodi Lajos már régen nem volna képviselő, ha ügyét tárgyalhatná a képviselőház, de egy esztendő alatt sem kerülhetett a megszökött képviselőnek ügye a képviselőház elé, az obstrukczió miatt. Ugyanis az a képviselő, ki három hónapig nem jelenik meg a Házban, a távolmaradásra pedig engedélyt nem kapott, fölszólítandó, hogy rövid határidő alatt foglalja el helyét, különben megszűnt képviselő lenni.

 

A Ház mentelmi bizottsága már hónapok előtt elintézte ezt az ügyet, kimondta, hogy Korodi felszólítandó a megjelenésre, de jelentése a Házban az obstrukczió miatt napirendre nem kerülhetett. Igy Korodi fölvétethette novemberben képviselői fizetését és valószínűleg februárban is fölvéteti.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98