Dtum
Login with Facebookk
1904 | Január

Apróságok

Amerikából visszajött bosszút állni

 

Szepesmegyében Dobos Miklós garadtanyai lakos egy félévvel ezelőtt kivándorolt Amerikába, feleségét pedig itthon hagyta. A szalmaözvegy összeállott egy Zsirán János nevű napszámossal. Dobost rokonai a felesége hűtlenségéről értesítették, mire a férj a napokban Amerikából hazatért és becsületének megrontóját megleste és agyonlőtte.

 


Öngyilkosság az anya előtt

 

Bicskére látogatóba érkezett haza deczember 21-ikén este Budapestről Parvai László szabó segéd. Amint megérkezett, édes anyja házának az udvarán kétszer a levegőbe lőtt, azután bekiáltott a házba: *Édes anyám jöjjön ki! Itthon vagyok!* A szegény öreg asszony megdöbbenve sietett az udvarra, a mikor Parvai László kétszer magára lőtt. Mind a két golyó talált. A szerencsétlen fiatal ember holtan esett össze. Öngyilkosságának az okát még csak nem is sejtik. A szegény anya iránt, a kit valósággal beteggé tett a fia öngyilkossága, általános a részvét.


Ellopott pénzes szekrény

 

Boros-Sebesen az *Országos Központi Hitelszövetkezet* helyiségét deczember 22-ikén reggel feltörve találták. A helyiségből a nagy tűzmentes pénzszekrény hiányzott. A szekrényben ötven korona készpénz és nyolczvanezer korona értékű adóslevél és váltó volt. A rendőrség semmi nyomra nem akadt, pedig a szekrény elviteléhez legalább is tíz emberre volt szükség.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98