Dtum
Login with Facebookk
1905 | Június

Bankhírek

A Kereskedelmi bank uj fiókjai


A Pesti magyar kereskedelmi bank eddigi vidéki szervezetét bőviteni szándékozik.
Az igazgatóságnak az a terve, hogy a nagyobb vidéki városokban fiókokat létesít, melyek a környék hiteligényeit fogják szolgálni. A Kereskedelmi bank ezt a tervet ugy akarja keresztülvinni, hogy egyes vidéki takarékpénztárakat nyer meg üzleti céljainak, melyekkel közösen fogja az üzleteket lebonyolítani. Azokon a helyeken pedig, ahol a takrékpénztárakkal nem tud egyezségre lépni, külön önnálló fiókokat fog szervezni.

Az igazgatóságnak ez az akciója összefüggésben van a bank erős föllendülésével.
Ez szükségessé teszi, hogy az intézet működése a jövőben még tágabb keretekben mozogjon. Itt emlitjük meg, hogy a bank jelzálogosztálya az utóbbi időben erősen foglalkozik a parcellázási ügyekkel is, melyeknek intenzivebb fejlesztésére a bank a közel jövőben nagyobb akcióba kezd.

 


Fakereskedők bankja Budapesten

A budapesti fakereskedők körében mozgalom indult meg, hogy a faszakma hiteligényeinek kielégitése végett egy bankot létesítsenek.
Az alaptőke 1 millió korona lesz, mely 5000 db egyenként 200 korona névértékű részvényből fog állani. Az aláirási tervezetet legközelebb kibocsátják.

Az eszme iránt ugy a budapesti, mint a vidéki fakereskedők körében élénk érdeklődés mutatkozik.
Minthogy néhány nagy budapesti fakereskedő és termelő cég vesz részt az alapitásban, akik az alaptőke nagy részét már is jegyezték, a bank létesitése biztositottnak látszik.

 


A Magyar jelzálog-hitelbank elnöke, Beck Nándor udvari tanácsos jelenleg Párisban tartózkodik, hogy a párisi piacon 3 és fél százalékos arany, községi kötvények egy nagyobb tételét későbbi szállításra fix elhelyezzen. Az intézet elnöke párisi tartózkodását ujabb üzletek kezdeményezésére is felhasználja.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Pesti Magyar Kereskedelmi Bank jelzáloglevele Pesti Magyar Kereskedelmi Bank részvénye A megvonalazott rönkök bevagdalása és a cikkelyek lefaragása Magyar Jelzálog-Hitelbank Nyereménykötvény
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98