Dtum
Login with Facebookk
1905 | Június

Vad bikának Oldsmobilról lasso által való elfogatása

A cowbojok Forth Wörth-ban, Texas, nemrégiben egy Oldsmobilnak fejezték ki csodálatukat.

Ezek egy ezelőtt soha nem látott jelenetnek voltak tanui, t.i. vad bikának egy Oldsmobilról lasso által való elbuktatásának. Dillingham W. W. úr Chickashából, a „Bucking Broncho” legügyesebb lovasa és bikafogója, oldotta meg a nehéz feladatot.

A bikafogással nem ismerős alig tudja elképzelni, mily nehéz az ilyen munka. Ha lóhátról történik a bikavadászat, a lónak a legnagyobb gyorsasággal kell futnia, nyulképpen lapulnia, forgnia és fordulnia, mivel a bika a lassot ép ugy féli, mint a nyúl a kutyát.

A vad bika a „Chute”-tól teljes futásban a szabad mezőnek lett eresztve. Az Oldsmobilt Corkhill C. J. úr vezette. A gép üldözte a bikát arról a helyről, melyen állott.

Dillingham úr dobta a lassot, mely a bika szarvai köré csavarodott és amaz időponttól számítva, hegy a Chute-t elhagyta, 15 másodpercznyi rekord idő alatt az állat a földön feküdt.

A marhahajtsárok-, lovasok– és cowbojokból álló nézőközönség teljes bizalmátfejezte ki Corkhill írnak, hogy Oldsmobilról egy oly tettet tudott kivivni, mely lóhátról is igen nehéz.

A bika legyőzetése után a társaság talpra ugrott és kapalemelgetés közt éltette az Oldsmobilt. Ez alkalomból nagy fogadások lettek megnyerve.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Oldsmobil Oldsmobil
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98