Dtum
Login with Facebookk
1906 | November

Osztrák - magyar birkózóverseny

A végeredmény: A könnyűsulyban: I..Holubán (magyar, K.A.O.S.E.), II. Toduschek (osztrák), III. Téger (magyar, K.A.O.S.E.).
A középsulyban: I. Winter (osztrák), II. Pay’r (magyar bajnok, M.T.K.) III. Hölti (osztrák bajnok s Európa bajnoka), IV.Erki (magyar, Arad),
A nehézsulyban :I. Kawan (osztrák-bajnok), II. Wolfram (osztrák).


A pontozás eredménye: a magyaroknak van 17 pontjuk,míg az osztrákoknak csak 13 s így 4 ponttal az osztrákok győztek. Győzelmük nem tanuskodik abszolút fölényről. A tények bizonyítják, hogy a könnyűsulyban mi vagyunk a jobbak s hogy a középsulyban is csak az egyikük jobb a mi bajnokunknál. És mi hisszük, hogy ha nem üldözi a balsors Weiszet, ugy a nehézsuly is aránylag könnyen a mi zsákmányunk lett volna.

 

Még néhány tanácsot: Weisz tanulja meg, hogy a versenyzés terén lovagiasnak lenni nem helyes. Amennyire ő vigyázott Kawan fájós karjára, oly kevéssé törődött az osztrák az ő sérült bordájával. Pay’r pedig ne felejtse el, hogy ő minden birkózó tudását és erejének nagy részét nemcsak volt mesterének, Weigandnak köszönheti, hanem Weisznek is és tranirozzon szorgalmasan, hogy dicsőséget szerezzen a magyar névnek, mert ez lesz a méltó, a valódi hála, a mivel Weisznak tartozik. A többi magyar versenyzők ne veszítsék el kedvüket, dolgozzanak, komolyan gyakoroljanak, mert a training idővel meghozza a jutalmat. A mult csak példa legyen most s égve a honért, bizton nézzen előre szemünk.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Téger József a K.A.O.E.Sp.Cs. tagja, Besztercebánya könnyúsúlyú bajnoka Weisz Richárd amateur birkózó bajnok Payr Hugó birkózó bajnok
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98