Dtum
Login with Facebookk
1907 | Október

A vidéki kerületi bajnokságok megkezdődnek

A mai napon nevezetes fordulóponthoz ért a magyar labdarugás sportja. A Magyar Labdarugók Szövetsége czéltudatos munkásságának gyümölcse: a kerületi bajnokság – íme – nem utopia, hanem valóra vált tény.

 

A mai nap arany betűkkel lészen beírva a magyar testnevelésügy évkönyveibe. Az a sportág, mely a nyugati nagy nemzetek mindegyikében oly óriási népszerűségre tett szert, - a football, hódító körutjában Magyarország sportszerető közönségének is szívéhez férkőzött s a szabadtéri sportok legideálisabb fajtája rendszeres és komoly vetélkedések keretében űzve, talajt vert a székesfővároson kívül, a vidék nagyobb városaiban. A testnevelésügy térfoglalásának jelét látjuk ebben, melyből csak a nemzetre háramlik nyereség, mert erős és edzett nemzedék fog kisarjadzani művelőiből.


A Magyar Labdarugók Szövetsége vezetősége közel háromnegyedév óta intenzív propagandát fejtett ki a kerületi bajnokságok meghódítása és megindulása érdekében. Sok akadályt kellett leküzdenie a szövetségnek is, de meg résztvenni szándékozó egyesületeknek is, míg végre a mai napon három nagy vidéki városunkban, talán éppen egyazon időben hangzik fel a bajnoki-játék kezdetét jelző bírói síp.


Ámbár a MLSz 24 vidékei tagegyesülete közül az első vidéki kerületi bajnokságra mindössze csak tíz egyesület nevezett, az északi és nyugati kerületben a bajnokságok lefolyását mi sem fogja megakadályozni. A dél kerületbe három egyesület sorakoztatott, melyekkel most folynak a tárgyalások a mérkőzések lebonyolítása végett.


A mai napon Kassán a Kassai Athlétikai Club a Kassai Munkás Torna-Egylettel mérkőzik Löwenrosen Károly (Törekvés SpE.) bíráskodása mellett. Eperjesen az Eperjesi Torna- és Vívó-Egylet találkozik a Kassai Akadémiák Sport Egyesületével. E mérkőzést Klebersberg Géza (Kassai AC.) vezeti. A nyugati kerületben Győrött a győri wagon- és gépgyári „Egyetértés” a Pozsony – Ujvárosi Labdarugó Egyesületnek lesz első bajnoki ellenfele. Itt Nagy Ferencz (FTC.) bíráskodik.


A mai első vidéki bajnoki mérkőzéseken a MLSz. mindenütt képviselteti magát, hogy ezzel is tanujelét adja a vidéki labdarugó sport iránti gondoskodásának és ünneppé avassa ezeket a mérkőzéseket, melyek minden résztvevőnek a legértékesebbek kell hogy legyenek.


A sportszerűség jegyében, a legnagyobb rendbe és erős fegyelemérzettel meginduló első vidéki bajnoki mérkőzések lefolyása, biztos zálogai a magyar testnevelésügy fejlődésének és felvirágzásának.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A Pozsonyi Torna Egylet csapata (ülő játékosok) és a WAC Bécsből A Kassai Athletikai Club, az egyik legjobb vidéki együttes csapata
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98