Dtum
Login with Facebookk
1908 | December

A hamisított milliós végrendelet

A néhány nappal ezelőtt elhunyt Gelléri Szabó János, volt országgyűlési képviselő milliós végrendelete körül támadt botrány napokig foglalkoztatta a közvéleményt. Mint ismeretes, az elhunyt végrendeletében nagy összegeket hagyott jótékony czélokra és a hozzája közelálló rokonokra.

 

Még el se temették a milliomos aggastyánt, máris egy nagy botránynyal hozták kapcsolatba a nevét. Egy furfangos nő, Battik Sándorné, született Filepp Gizella, a ki egyszer az elhunyt házában ért, a férjével együtt egy oly végrendeletet hamisított, a melyben az aggastyán kizárólag őket teszi meg az általános örökösöknek.

 

A turpisság azonban kiderült. Egy feljelentés folytán vezetett nyomozás során megállapították, hogy három hónappal ezelőtt Battikék furfangos módon magukhoz csalták az öreg urat Galábocsra, a hol nagy pezsgős vacsorát rendeztek, az öreg urat leitatták, miközben Losonczról négy fiatalember érkezett meg: Krudy Ferencz, Krudy Jenő, Krudy Gyula és Landau Simon, a kik a már előre elkészített terv szerint a hamisított végrendeletet mint tanuk aláírták.

 

Miután a hamisítás valóságáról a rendőrség meggyőződött, a hamisító házaspárt és a hamisított végrendeleten szereplő négy tanut letartóztatta. A szenzácziós bünügy szereplőit e heti számunkban közöljük.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Gelléri Szabó János, az elhunyt milliomos Battik Sándor földbirtokos Filep Gizella, Battik Sándor felesége Krudy Gyula, Krudy Ferencz, Krudy Jenő, Landau Samu, a hamisított végrendeletben szereplő tanúk, akiket Losonczon letartóztattak A milliós végrendelet szerplői Drexler Anna, az elhunyt milliomos házvezetőnője
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98