Dtum
Login with Facebookk
1908 | Január

Mikor a rendőrség kíván boldog uj évet

Hát az nem boldog ujév! Ehhez a véleményhez azt hiszem, mindenki hozzájárul. Pedig bizony sokkal megesik, hogy a börtönben éri meg egyik-másik az ujév első napját.

 

Szakasztottan ugy vannak azok, mint az egyszeri czigány, akit hétfőn visznek akasztani. Nagyon el volt szontyolodva vajda uram. Nézett-nézett maga elé, végre elkeseredetten felsóhajtott:
- No, ezs a hét rossul kezsdődik!


Ilyenformán érezhették magukat azok is, a kiknek az előzékeny s udvarias rendőrség Szylvester estéjén kézbesíti az elfogató parancsot. Még szerencse, hogy e letartóztatási blankettára rá nem nyomják:  - B.u.é.k.


Ámbár Párisban példának okáért megtették azt. Párisban tudvalevőleg óriási bazárok vannak. Három, négy emeletes házak egy-egy üzletet tesznek ki s bazártulajdonosok saját költségükön külön detektívet tartanak, a kik a vásárló közönség közé furakodott tolvajokat lesik ki.


Többnyire hölgyek azok. Elegánsak- és kedvesek s így fel sem tűnik, ha egyik-másik tárgynak egyszerre hűlt helye támadt. A detektívek azonban szemfülesek. S minthogy a feltűnést lehetőleg kerülni kell, az enyveskezű dámáknak, mikor meggyőződtek tolvaj voltukról, sokatmondóan csak egy vizitkártyát nyujtottak át, melyen ez állt:  B.u.é.k. A rendőrség.


Ebből a tréfából mindent megértett a tolvaj lévén annak a tréfának az a komoly következménye, hogy a meggratulált egy-kettőre a rendőrségen találta magát...

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98