Dtum
Login with Facebookk
1909 | Június

Az olasz gépfegyver

Az elmult napokban hire jött annak, hogy az olasz hadügyminiszter ezer milliónál nagyobb hadiköltség megszavazása iránt fog előterjesztést tenni a parlamentnek.

A javaslatot a miniszter azzal indokolja, hogy Ausztria au olasz határon feltünő nagy szában épitteti az erőditvényeket, miért is különösnek találva a „szövetséges” nagyhatalom viselkedését, nem javasolhat mást, mint hogy Olaszország is „félreértések elkerülése végett” a maga részéről szintén egészitse ki a hadi szükségleteit.

Különösen szaporitsa az ágyuparkját és igyekezzék főleg gépfegyvereket beszerezni, mert a jövő háborujában a gépfegyvereknek döntő szerep fog jutni.

Az olasz hadügyminiszter körülbelül négyszázmillió koronát szánt a gépfegyverekre, a melyek közül mindenféle fajtát be akar szerezni. A Hotskins, Hiran Maxim gépfegyvereken kívül az olasz hadügyminiszter Perino olasz mérnöknek képben bemutatott gépfegyvereivel is ellátja az olasz sereget.

Képeinken bemutatjuk a veszedelmes fegyver szerkezetét nyitott állapotban, azután a mint egy gyalogos fekvő helyzetben a fegyvert beállitja, végül, a mint egyik katona a fegyvert, a másik pedig a fegyver talpazatát szállitja.

Olvasóink már hallottak és olvastak a gépfegyver rettenetes hatásairól, különösen a japánok használták nagy sikerrel az oroszok ellen. Egész századokat teritettek le a gépfegyverből kiröppenő golyók százai.

Még veszedelmesebb a hatás, ha egy egész század van gépfegyverekkel ellátva. Ez esetben ezredekkel szállhat szembe, hozzávéve azt, hogy kicsiny védett helyen szinte megközelithetetlen ez a gyilkos gépfegyver.

Távolról a gépfegyverek müködése ugy hallatszik, mint valami rendkivül gyors kattogás, a szerint a mint a fegyverkezelő gyorstüzelést indit.

A gépfegyverszázadokat voltakép minde országban csak most kezdik valójában szervezni, mert eddig jórészt csak az ezredek mellé volt két, négy vagy hat gépfegyver kiegészitésül beosztva.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A Perino-féle olasz gépfegyver ketté osztva Olasz katona, a mint fekvő helyzetben a Perino-féle gépfegyvert beigazitja Perino olasz mérnök gépfegyvere nyitott állapotban
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98