Dtum
Login with Facebookk
1910 | December

Henry Taylor Budapesten edz

Illusztris vendég tréniroz egy hét óta a Rudas medencéjében: Henry Taylor, angol világbajnok, a félangol mfdes világrekorder, akinek az olympiai stafétában való fenomenális uszása a mai napig emlékezetes gyászt okozta számunkra.


Szerdán tudósitónk felkereste őt a Rudasban, ahol a rendkivül szimpatikus arcu bajnokoz néhány olyan kérdést intézett, amelyekre adott válasza bizonyára érdekelni fogja olvasóinkat:


- Mi a véleménye Halmay szerencsétlen uszásáról az 1908. évi olympiai stafétában?
- Ez a verseny szerezte meg nekem életem legszebb diadalát. Véleményem szerint Halmay alaposan eltaktikázta a dolgot. Oly erősen kezdte, mintha 100 métert kellett volna usznia. a második 100 méternek holtfáradtan fordult és a cél előtt 20 méterrel már nem volt fizikai ereje.


- Miért nem igyekezett Beaurepaire győzelmét megakadályozni erősebb tréninggel, valamelyik megfelelő távu angol bajnokságban?
- Sajnos, elfoglaltságom oly nagy mérvü, hogy a tréningre forditható szabad idő semmiképpen sem lett volna elegendő arra, hogy megtartsam régi formám és legyőzzem Beaurepairet, akik abban a szerencsés helyzetbe volt, hogy Ausztrália dicsőségének öregbitésén kívül semmi másra nem kellett gondolnia.


- Szóval, most nincs a régi formájában?
- Bizony nem, csak az év utolsó felében tréniroztam erősebben. Különösen azóta dolgozom kettős buzgalommal, amióta tudom, hogy Zachárral kell felvennem a harcot.


- Mit gondol, kik fognak uszni az 1912. évi olympia angol stafétában?
- Battersby, Rodmilovic, Forster és én. De nem hiszem, hogy ezuttal sikerülni fog legyőzni az önök kitünő stafétáját.


Beszélgetésünk után mosolyogva fejeselt a hullámok közé, ahol ujjongva fogadta a lubickoló gyereksereg, melynek Taylor hamarosan becézett kedvence lett.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98