Dtum
Login with Facebookk
1911 | Április

Eltinge, a nőimitátor

A variété-szinpadoknak tudvalevőleg ritka progammszáma az, a mikor nőimitátor lép fel a szinpad deszkáin. Mert rendkivül nehéz szerep az, a mikor férfi akar arra vállalkozni, hogy nőt utánozza, még pedig azzal a müvészettel, a mely a tévedésbe ejtés határaitól nem esik messze.

 

A nőimitátornak rendszerint van valami fogyatkozásuk, t. i. vagy nagyon erős, férfias a hangjuk és erősen kell maszkirozniok magukat, ha női szerepre akarnak vállalkozni. Sok nőimitátornak megvan például a karcsu, nőies alakja, de esetleg – a lábai megütik a bécsi láb mértékét és férfiasan tulfejlődtek a kezei. Másik nőimitátornak az a hibája, hogy tulkövér, a harmadiknak, negyediknek is van valami olyan sajátossága, a mely kizárja azt, hogy csalódásig híven utánozhatná a szinpadon a nőt.

 

Ellenben Eltinge, az amerikai variéték méltó büszkesége olyan páratlan nőimitátor, a kiben még a leggyakorlattabb szem sem tudná az erős férfiut felfedezni. Arcza teljesen nőies. Szája, orra, arczbőre, semmi sem árulja el, ha női ruhát ölt és feltesz egy jobb női parókát, hogy nem nő áll előttünk. Kezei is finomak, nőiesek és a hangja is igazi női hang. Mindenütt, a hol fellép, óriási sikereket arat és a közönség csakugy tódul, hogy szemtől-szembe láthassa a hires nőimitátort.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Eltinge, az amerikai nőimitátor Eltinge, a híres nőimitátor
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98