Dtum
Login with Facebookk
1911 | Július

Manuel király Londonban

Manuel, a trónjáról elüzött fiatal portugál király – mint tudjuk – Londonban keresett menedéket. Azt hihetnők, hogy talán egyebet sem csinált reggeltől-estig, mint trónjának elvesztésén kesereg; pedig minden egyebet rá lehet mondani, csak éppen ezt nem. Éli világát a számüzött Manuel s ha már valóságos uralkodó nem lehet, lett belőle „divatkirály”.


Igen csinos ifju, gyakran megjelenik a lóversenyeken és mint sportember is előkelő szerepet kezd játszani. E fotográfiai felvételünk is a lóversenytéren készült róla. Egy idősebb angol lorddal együtt fotografálta le londoni fényképészünk az elegánsan öltözött, monoklis exkirályt, a ki igen csinos fiatalember és nem nehéz elhinni róla, hogy kedvencze a nőknek.

 

Ő azonban az érette rajongó nők közül csak egyet tüntetett ki kegyeivel: a franczia Gaby Deslys-t, ezt a csodaszépnek mondott párisi szinésznőt, a kivel még királykorában ismerkedett meg. Azt mondják, hogy számüzetése után sem szünt meg a jó barátságuk s titokban most is gyakran találkoznak egymással. A szép Gaby állítólag át-átrándul Londonba, hogy megnézze: mit csinál az ő kis számüzött királya?

 

Annak idején még arról is volt szó az ujságokban, hogy Manuel hevesen összezördült királyi családjával e viszony miatt; attól féltették a szerelmes ifju királyt, hogy egy szép napon feleségül veszi a szép Gabyt.

 

A londoni koronázó-ünnepségek alkalmával módjukban volt az angoloknak, hogy Gaby Deslys szépségében gyönyörködhessenek. A híres szinésznő átrándult Londonba a társulatával s fellépett az Alhambra-szinházban. Londoni fényképészünk ekkor pillanatnyi fényképfelvételt készített a franczia szintársulat által előadott vigjáték egyik jelenetéről, a melyeknek fő alakja a szép Gaby volt.

 

A képen látható nő, a ki éppen felemelkedik az ágyból, maga a szép Gaby Deslys. Szépsége nagyobb, mint a művészete, de azért mégis nagyhírü müvésznő lett belőle, mióta megcsinálta neki a reklámot a fiatal portugál király.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98