Dtum
Login with Facebookk
1916 | Április

Hétfőn éjszaka razzia volt Budapesten

Hétfőn éjszaka razzia volt Budapesten, a detektivek végigjárták a harmadrangú hoteltól le egészen a Sziv-utczai katakomba-vendégfogadó és a Vig-utczai tömeg-pásztoróra-menhelyig mindazokat a fantasztikus jóléti intézményeket, ahol a fővárosban a titkos szerelmek egyrésze lezajlani szokott. Az eredmény nem valami dús, kilenczvennyolcz hölgyet gyüjtöttek össze, akik, mint valamely felsőbb leányiskola növendékei, csinosan, illemtudóan végigpromenádozták a főutakat, mignem betértek abba a múzeumba, ahol a szerelem kis élősdieit gyüjtögetik mélytudományú orvos urak.


Aminthogy a H.T a Haditermény részvény társaságot jelöli, akként a H. Ty. Bizonyos korszerű hölgyek gyüjtőnevének a monogrammja. Ilyen hölgyek ezuttal csak alig néhányadmagukkal akadtak, ami némely emberből méltán válthat ki aggodalmat, viszont lesz csak meggyőződve az aggodalmaskodó, a szerelem nem halt meg, csak alszik és pedig nem hotelszobában alszik, ahol minden pillanatban rányithat a rendőrség, hanem privátlakásokban, órákra kibérelhető szobákban alszik, amelyek minden éjszaka olyan zsúfoltak, hogy a szobakiadás direkte egyike a legjövedelmezőbb hadivállalkozásoknak.


Hogy a H. Ty. Csakugyan milyen művelt és úri személy, mennyire tudja mi a rezon mostanában a gspőzik intézésének tekintetében, mennyire nem szabad hotelbe menni, ahol semmikép sem tudná bizonyitani, hogy az illető úr vőlegénye, ő maga elvált nő, s az illető úr hat éve mást se tesz, csak őt szutenálja, arra jellemző ellentét annak a 29. gyalogezredbeli közlegénynek az esete, akinek szive választottja (öreg) rafanérozott cselédlány, azt mondta a detektiveknek, hogy földik, ő meg a katona, házaspár lesznek háború után.


- Hogy hivják ezt a nőt? – kérdezték a katonát a detektivek. – A ffenne jobban tudja, - válaszolt nevetve a vitéz. – Kiváncsi az ördög a nevire. Most este ismerkedtem meg vele az Aréna-úton, s most csak úgy neveztem, hogy „nyanyám”.


Mire a raffinált szakácsnőt bevitték. Hallom, hogy ilyesmik történtek. Viszont magától a szereplő hölgytől hallom, hogy őt is elfogták. A barátja, aki igen gazdag főtisztviselő, s hónapok óta csakugyan szép pénzzel támogatja, figyelmessé lett a detektivek jöttére, s hogy barátnőjét egyedül, ne az ő karjai közt találják, el akart osonni. De a detektivek éberek, s bár a barát eltünt, kétségtelenül megállapitották egyes bútorokról, hogy félórával előbb valami történt a szobában. Szép, sudár, szőke, elegáns, finom, okos, tébolyitóan karcsú a nő, akiről a mentők nyomban elhitték, hogy a lipótvárosi szépasszony leánya. És érdekes, a nő csak nevetett azon, hogy őt mos beviszik, míg a többiek keservesen sirtak. – Szegény leány nevető görcsöt kapott fájdalmában, - mondották a detektivek és őszintén sajnálták.


Dawell nem azért volt kaczagógörcse. Hanem azért, mert még őt is bevitték a többi hölggyel. Őt, aki egy éve be van jegyezve, s csak otthonfeledte most okmányát.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Grecsák igazságügyminiszter lemondása Grecsák igazságügyminiszter lemondása
A képviselőház keddi ülését mindenféle nagy érdeklődés előzi meg....
Le kell-e csapolni a Fertőt? Le kell-e csapolni a Fertőt?
A Fertőtó lecsapolása körül már régebben folyik az érdekeltek harca....
A frankhamisításról A frankhamisításról
A herceg meg akarta menteni a birtokait és cseh-szlovák állampolgár...
Kiürítik a szegedi háromszöget?
A szerb hatóságok a Magyarországnak ítélt ujszegedi háromszögben az...
Popovics Sándor nyilatkozik az aktuális gazdasági kérdésekről Popovics Sándor nyilatkozik az aktuális gazdasági kérdésekről
A Hétfői Hírlap munkatársa felkereste gazdasági ügyeink egyik...
A filmjáték és a regény A filmjáték és a regény
Így alakulnak az érintkező felületek és ezeken keresztül a döntő...
Rövidek Rövidek
A független kisgazdapárt szombaton Szolnokon rendezett gyűlést....
Egységes magyarság Egységes magyarság
Egységes magyarság, egységes magyar szellem, irodalom; van-e,...
Pesti csibész-élet II. Pesti csibész-élet II.
Mint minden nagyvárosban, ugy Budapesten is a rendes társadalmi...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98