Dtum
Login with Facebookk
1916 | Július

Hová menjünk nyaralni?

Elérkeztünk a napsütéses junius végéhez, a nyaralási időszak kezdetéhez. Itt az idő, amikor foglalkoztat bennünket az óriási probléma, amelyhez hasonlóan nagy csak a pályaválasztás kérdése, hová is menjünk nyaralni!

 

Hosszú-hosszú fontolgatás után, térképek tanulmányozása, prospektusok böngészése, szakértők meghallgatása után, nagy neki buzdulással indulunk a kiválasztott hely felé és ha ott vagyunk, mélabúval megállapítjuk, hogy éppen mint a pályánk megválasztásánál, rosszul választottuk. Itt az ideje.

 

A Tátra bérczei, a Balaton partjai, Erdély fenyvesei hangosak lesznek a nyaralóktól; nemsokára még nagyobb érdeklődéssel várjuk majd az esti meg a reggeli lapokat; nem annyira,hogy Höfer altábornagy vagy a német legelső hadvezetőség jelentéseit olvashassuk, hanem hogy tudomásul vehessük az első siófoki pofon elcsattanását.

 

Boldog idők ezek, s amikor ezen az örömön is átestünk, szép türelemmel megvárjuk a nagymarosi nyaklevest. Ezeken az örömökön felül tartogat a nyár számunkra még egyet: a fiumei czápát. Megjelenése ezuttal kétséges, hiszen nagyon sok akna úszik az Adriában. Erről le kell mondanunk, valamint a nyári kacsákról; vannak események, a kacsa árfolyama pedig rémmagasra szállott.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Fürdőélet a Balatonon Tátrafüredi képeslap
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98