Dtum
Login with Facebookk
1912 | Július

A Hungária-fürdő halottja

A Dohány-utczában levő Hungária-fürdőben a mult évben egy uszodát rendeztek be. Uszodát, melyben van sekély és mély viz, buffet, lepedő, uszóruha, szóval minden, a mit drága pénzért megszerezhet a fürdeni akaró közönség, de egy valami nincsen, valami, a minek elsősorban lenni kellene; uszómester, vagy legalább olyan valaki, a ki uszni tud s ha a fürdőzők közül egyik-másiknak baja támad a vizben, legyen, a ki megmentse az életét.

 

Hogy a Hungária-uszodában nincsen uszómester, eddig csak a tulajdonosok tudták, a kik uszni nem tudó tyukszemvágókat öltöztettek fel uszómestereknek, de a mult héten egy halálos szerencsétlenség után nyilvánosságra kerültek a Hungária-uszodában levő botrányos állapotok.

 

Egy Piazza Imre nevü müszerész fürdött ugyanis az uszodában s hogy hogynem, a három méter mély vizbe került. Uszni nem tudott s fuldoklás közben segitségért kiáltott. Az uszoda helyiségében felöltözve ácsorgott „uszó-mesterek!!” tanácstalanul állottak s nem tudtak a szegény fuldokló emberen segiteni, annál az egyszerü oknál fogva, mert mint később kiderült, nem tudnak uszni. A szerencsétlen ember az uszodába fulladt. A megbotránkoztató esettel most a rendőrség foglalkozik.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98