Dtum
Login with Facebookk
1916 | November

MTK – Vas- és fémmunkások SC 4:0 (1:0)

Hungária-uti pálya. – 2500 néző. – Bíró: Gerő Ferenc.
Minden ízében érdekfeszítő, heves mérkőzés, amely bár kimenetele nem volt sokáig kétséges, meleg perceket szerzett a kék-fehérek híveinek. Az első félórában teljesen egyenrangu ellenfele volt a vasasok csapata az MTK-nek, melynek nagyobb tudása és technikai fölénye csak ezután bontakozott ki teljes egészében.

Elismerésre méltó agilitással dolgozott a Vasasok minden egyes embere. Különösen a közvetlen védelem végzett Plattkóval az élén derekas munkát. A fedezetsornak és a csapatnak is legjobb embere a kit termetű Weisz volt, aki talán élete egyik legszebb játékát produkálta. A csatársor a mezőnyben szépen kombinált, de a goal elé réve akciók elveszik erélyüket és lövésekkel is adósak maradnak.

Ma a gyors Rucskai tetszett a legjobban. Az MTK-nak ezuttal határozottan rossz napja volt. A fedezetsor teljesen csődöt mondott, amiben Nyúlnak van különös érdeme. A fedezetsor támogatásának hiányában a csatársor sem volt a megszokott jó és lövéseiket is nagy balszerencse kísérte. Egyénileg csak Schlosszer és Schaffer mezőnyjátéka elégített ki.

A hátvédek sem produkálták a legkiválóbbat, különösen Kovácsa kockáztatott igen ártatlan helyzetekben is rendkívül sokat. A kapuban Kossuth játéka javulást mutat, bár néhány labdát több szerencsével, mint tudással mentett. Az első goalt a 30. percben éri el az MTK Konrád passzából Schaffer védhetetlen goalt lő.

A második félidőben az MTK bár döntő fölénybe kerül, sokáig nem tud pozitív eredményt elérni. A 21. percben Schlosszer közvetlen közelről goalt lő. A 26. percben Schlosszer hosszu lövése Plattkó kezéből jut a hálóba. A goalok sorát a 28. percben Schaffer fejezi be, aki a hátvédek lábáról levett labdából védhetetlen goalt lő.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Schaffer Alfréd Winkler József
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98