Dtum
Login with Facebookk
1916 | Augusztus

MTK – UTE 8:0 (5:0)

Hungária uti pálya. – Bíró: Tuffel Miksa.
A két csapat nagy érdeklődéssel várt találkozása durvaságokban bővelkedő, botrányos jelenetekben gazdag játékot eredményezett. Az ujpestiek csapata, bár néhány jó momentumával ízelítőt adott képességeiből, korántsem igazolta mult heti hatalmas eredményét, viselkedése pedig nemcsak sportszerűtlen, hanem egyenesen visszautasító volt.

Vogl I. a 15. percben arcon ütötte Csüdört, mire a bíró a határbíró jelentése alapján kiállította. Az UTE csapata azonban, nem nyugodott bele a bírói ítéletbe s Molnár és Baubach vezetésével le akart vonulni a pályáról. E szándékát csak ugy volt hajlandó megváltoztatni, ha a kiállított Vogl I. is tovább játszhatik, amibe a játékbíró, dezavuálva korábbi ítéletét, érthetetlenül beleegyezett s az ujpesti csapat folytathatta durvaságait ott, a hol elhagyta s a melyhez az UTE közönsége szolgáltatott kísérő zenét.

A botrányos jelenetek sora folytatódott az MTK nyolcadik goalja után, a mikor az UTE játékosok a bírót kezdték sértegetni, a minek Rudl, Ludvig, Vogl I. és Molnár III. kiállítása lett a következménye. Az UTE csapatból csak Kuschenert és Mateszt illeti elismerés mindvégig fair, odaadó játékukért.

Az MTK mai játékával teljesen feledtetni tudta a korai szezont s különösen Schaffer és Kertész II. produkáltak kiválót, bár a többiek is megérdemlik a dicsérő jelzőt. A 10. percben lövi Schaffer az első goalt, a 20. percben Szabó magas beadásából esik a második goal.

Schaffer lövi 11-esből a 31. percben a harmadik, a 41. percben Winkler a negyedik, a 42. percben Rácz az ötödiket. A második félidő 15., 21. és 26. percében Schaffer további három goalt lő; az utolsót tizenegyesből. A második félidő csak 34 percig tartott.

A csapatok így állottak fel:
MTK: Knapp – Csüdör, Kovács – Biró, Kertész II. Vágó – Winkler, Schaffer, Rácz, Schlosszer, Szabó, - UTE: Rudl – Ludvigh, Vranák – Baubach, Matesz, Kuschner – Vogl II., Vogl I., Priboj, Molnár III., Vogl III.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98