Dtum
Login with Facebookk
1916 | Március

Barátságos mérkőzés: MTK – 33 FC 12:7 (8.1)

Hungária-ut 1500 néző. Bíró: Friedmann Mór.
A mérkőzés nagy csalódást okozott azoknak, a kik érdekfeszítő játékot és erős küzdelmet vártak. A játék az MTK abszolut fölényének jegyében folyt, a melyben tetszés szerinti gólaránnyal győzött. Igaz viszont, hogy az egész szezónban az MTK megközelítőleg sem produkált ily pompás, minden részletében összevágó játékot, a "33"-ra viszont nem lehetett ráismerni, oly lélek nélküli erőtlen játékot nyujtott.

Ezenkívül a szerencsétlen körülmények egész sora esküdött össze a "33"-nek eddig szépen szerepelt csapata ellen. Mindenekelőtt elkövették azt a hibát, hogy Boross II. hiánya miatt felforgatták a csapatot, a mi mint mindig, most is megbosszulta magát. A katasztrófát azonban a védelem teljes csődöt mondása idézte elő Koppány a "33" FC mostani kapusa, minden tréning nélkül és ezenkívül betegen állott ki és így a pompásan lövő MTK csatárok sűrű lövéseivel szemben nem tudta a helyét megállni.

Hasonlóan tulnehéz feladat előtt állott Bosnyákovics is, a ki a "33" eddigi könnyű győzelemmel végződött mérkőzésen nem tudta az erősebb tempóju játékot megszokni. A gyengén működő védelem miatt a fedezetsor egysége is megbomlott és kapkodó, rendszertelen játékával nem tudott a csapat hasznára lenni. Egyedül a csatársor – Szüry jobbösszekötő kivételével – nyujtott elfogadhatót, de támogatásban nem lévén része, érvényesülni nem tudott.

Az MTK a szezónban ezuttal szerepelt a legerősebb csapattal. Jobb hátvéd Kovács volt helyét a fedezetsorban Vágó foglalta el, míg a csatársorban ismét Konrád II. szerepelt. A csapat minden része nagyszerű formát játszott ki és feltétlenül a legjobbat nyujtotta, a mire ma magyar csapat képes. A védelem kevés dolgát kifogástalanul látta el. A fedezetsorban Bíró ismét régi nagy formáját játszotta ki. Vágó is meglepett készültségével.

A csatársorban Konrad II. kitűnő érzéke az összjáték iránt nagyszerűen érvényesült. Egyébként a csatársor a mérkőzés egész ideje alatt teljesen ura volt a helyzetnek, a pontos passzok, a nagy technikai tudással keresztülvitt egyéni akciók rendkívül élvezetessé a játékot. A mérkőzés mindkét félideje az MTK folytonos támadásával telt el. A gólok körül Konrád II. 6, Kertész II. 2, Schaffer 2, Bíró, Szabó 1-1-et, kettő 11-es volt. A "33"-asok gólját Csárdás lőtte a mérkőzés elején.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98