Dtum
Login with Facebookk
1918 | December

Kétszázhatvan halottja van a möllersdorfi tüzkatasztrófának

Az áldozatok temetése
Wiener-Neustadtból jelenti a Hétfői Lapok tudósítója:
A möllersdorfi municiógyárban történt tűzkatasztrófa áldozatainak száma a végleges megállapítás szerint kétszázhatvan. A katasztrófa oka minden valószínűség szerint az lehet, hogy a munkásnők egyike vigyázatlanul égő gyufát ejtett a földre, miáltal a gyujtóláng képződött.


Ugyanekkor amikor ez történt, délelőtt negyed 12 órakor kenyérkiosztás volt az épületben, tehát a munkások és munkásnők nem elszórva voltak a helyeiken, hanem egy csomóban állottak s ez megnehezítette a menekülést. A nagy csomó ember egymás hátán igyekezett menekülni, egymáson átgázoltak, a tűz minden oldalról körülfogta őket s az ajtók előtt egymásra buktak, egymásra tapostak a munkásnők. Egész hullahegyeket találtak az ajtók előtt.


Ha egyenkint akartak volna menekülni, akkor sokkal kevesebb áldozata volna a katasztrófának. Hasonló ez a katasztrófa ahhoz, ami a Ringtheather égésekor történt. Ott is a tolongás okozta a katasztrófát.


Az áldozatok temetését péntekre tervezték, de nem lehetett megtartani, mert a nagyszámu sirgödröt péntekig nem tudták megásni. A temetés szombaton délután fél 3-tól 5 óráig tartott. A gyászbeszédeket Pucherna, Lillenhoff és Dietrich tábornokok és Glöckel reichsrathi képviselő mondották.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98