Dtum
Login with Facebookk
1920 | Május

Elfogták Peczkayék büntársait

A katonai városparancsnokság ujpesti nyomozócsoportja letartóztatta Árvai István 20 éves kömüves terroristát, akiről megállapitották, hogy a Peczkay-féle különitményben teljesitett szolgálatot.

 

Részletes kihallgatása során több irányu felvilágositást adott, amelyek segitségével sikerült a Peczkay-féle különitménynek még szabadon levő, mintegy husz tagját elfogni. Árvai István vallomása szerint Peczkay parancsnoknak helyettese dr. Reiner Miklós 39 éves budapesti ügyvéd volt.

 

Ez az ügyvéd fogalmazta a Peczkay-féle napiparancsokat és dr. Reiner többször müködött mint vádbiztos is. Egy alkalommal 15 évi fegyházra itélt el egy vörös katonát azért, mert ellopott egy maréknyi cseresznyét és mert áthágta a szesztilalmat. A városparancsnokság a vallomás alapján letartóztatta dr. Reiner Miklós ügyvédet is.

 

Ugyancsak előzetes letartóztatásba helyezték Neuspiller Ádám kereskedőt, Berger Bernát vállalkozót, Keipert József gyakornokot, Weisz Rezső betüszedőt, Krén Ernő kereskedőt, Dávid Lipót, Takács Mihály lakatosokat, Hubert Ernő mészárost, Vál István asztalost, Györkei István szerelőt és még vagy 10 más gyanusitottat, akik ellen az a vád, hogy valamennyien Peczkay különitményében szolgáltak és többrendbeli büncselekményt követtek el.

 

Letartóztatásuk után átkisérték valamennyit a kir. ügyészség Makó-utcai fogházába.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98