Dtum
Login with Facebookk
1920 | Május

Elfogták Peczkayék büntársait

A katonai városparancsnokság ujpesti nyomozócsoportja letartóztatta Árvai István 20 éves kömüves terroristát, akiről megállapitották, hogy a Peczkay-féle különitményben teljesitett szolgálatot.

 

Részletes kihallgatása során több irányu felvilágositást adott, amelyek segitségével sikerült a Peczkay-féle különitménynek még szabadon levő, mintegy husz tagját elfogni. Árvai István vallomása szerint Peczkay parancsnoknak helyettese dr. Reiner Miklós 39 éves budapesti ügyvéd volt.

 

Ez az ügyvéd fogalmazta a Peczkay-féle napiparancsokat és dr. Reiner többször müködött mint vádbiztos is. Egy alkalommal 15 évi fegyházra itélt el egy vörös katonát azért, mert ellopott egy maréknyi cseresznyét és mert áthágta a szesztilalmat. A városparancsnokság a vallomás alapján letartóztatta dr. Reiner Miklós ügyvédet is.

 

Ugyancsak előzetes letartóztatásba helyezték Neuspiller Ádám kereskedőt, Berger Bernát vállalkozót, Keipert József gyakornokot, Weisz Rezső betüszedőt, Krén Ernő kereskedőt, Dávid Lipót, Takács Mihály lakatosokat, Hubert Ernő mészárost, Vál István asztalost, Györkei István szerelőt és még vagy 10 más gyanusitottat, akik ellen az a vád, hogy valamennyien Peczkay különitményében szolgáltak és többrendbeli büncselekményt követtek el.

 

Letartóztatásuk után átkisérték valamennyit a kir. ügyészség Makó-utcai fogházába.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98