Dtum
Login with Facebookk
1920 | Április

A Duna-Tisza közötti ellenforradalmárok hóhérai a biróság előtt

Gyilkos vörös orvosnő

A budapesti kir. törvényszék dr. Surgoth Gyula táblabíró elnöklésével ma kezdi meg egy kommunista monstre bünpör tárgyalását az esküdtszéki főtárgyalási teremben.

 

Tavaly nyáron a Duna-Tisza közén megindult ellenforradalmat – mint ismeretes – a vörös diktátorok vérbe fojtották. A diktatura bukása után kinyomozták, hogy kik vettek részt az ellenforradalom letörésében s kiket terhel annak a temérdek áldozatnak vére, melyet ez alkalommal kiontottak.

 

A bünügy két fővádlottja a Peczkay-házaspár. Peczkay József cipőkereskedő a kiküldött vésztörvényszék elnöke és felesége, dr. Telek Ilona orvosnő, aki a kivégzetteken nagy szakértelemmel konstatálta a beállott halált.

Még huszonhárom vádlott van, akik közül többen szökésben vannak. Valamennyien gyilkosság, rablás, bujtogatásban terheltek.

Peczkay József három rendbeli gyilkosság, felesége, dr. Telek Ilona egyrendbeli gyilkosság büntette cimén, ezenkivül rablással és izgatással vádolja az ügyészség. A vádlottak között van Lévai-Lerner Oszkár tisztviselő, három gyilkossággal, dr. Vajda Zoltán ügyvéd, Nagy Kálmán magánhivatalnok, Zombori Endre elektrotechnikus. A Vádhatóságot dr. Felföldi Elemér királyi ügyész képviseli.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98