Dtum
Login with Facebookk
1920 | November

Film- színház

Az éjféli postakocsi Bret Harte regénye és Henny Porten legujabb filvigjátéka az Uránia szombati premiérjén nagy sikert aratott. A Bret Harte –regény izgalmas cselekményével, érdekes miliőjével, Henny Porten uj vigjátékfilmje pedig pompás humorával ragadta magával a közönséget. Az előadások 5, 7 és 9 órakor kezdődnek.

Királyok számüzetésben olasz filmdráma 5 felvonásban és a „Hét főbűn” egy teljesen különálló 5 felvonásos drámája, a „Harag” c. filmszenzáció, a főszerepben Franceska Bertinivel, képezi a Corso e heti műsorát. E két nagyszabásu attrakció az összes külföldi mozgószinházakban óriási sikert aratott s a Corso publikuma is élvezettel fogja végignézni e két gyönyörű felvételekben gazdag művészi filmet. Az előadások 1/2 4 órakor kezdődnek.

A fehér muzmé az Omniában. Az a tökéletes világsiker, amely a Cezarina pályáját már eddig is egész sereg országban jelzi, csak fokozódott, amikor a grandiózus mű Budapestre is elért. Három hét óta ez a filmóriás dominálja a műsorokat és nincs az a mozilátogató, aki ne tartaná fontosnak, hogy megszerzi magának azt a csodálatos élményt, amelyet a Cezarina igér.

 

Hétfőtől kezdve az Omnia vásznán kezdődnek meg Maud Gregaadsnak,a kopenhágai diáklánynak világrészeken át vezető ezernyi veszedelemmel teli megkapó kalandjai és bizonyos, hogy állandóan teli házak fogják honorálni az Omniának azt az igyekezetét, hogy közönségének páratlan látványosságot akar nyujtani. Mia May, Michael Bohnen és Henry Sce, az az a nagysikerű trio, amely a felülmulhatatlan arányu és szépségű darabban a vezetőszerepeket játssza. S aki az ő játékukkal valamint a kinai, néger és más színes szinészek müvészetével nem tud betelni, gondoljon majd elismeréssel Joe Mayra, a kitünő főrendezőre is, aki a Cezarinában sokáig utolérhetetlent produkált.

 

Mint ismeretes az első résznek a Fehér muzmé a címe és Kínába, Kanton kikötővárosába vezeti a nézőt, amelynek egyik hirhedt spehmkájába kerül Maud Gregaads egy koppenhágai diákleány. Ez megelőzi egy frappáns Max Linder-bohóság, a Maxi mint toreador. Az előadások 4, 6, 8 órakor, vasárnap és ünnepnap 4, háromnegyed6, fél 8 és 9 órakor kezdődnek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Henni Porten FRANCESCA BERTINI Mia May Michael Bohnen Max Linder
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98