Dtum
Login with Facebookk
1922 | Április

Ma adják ki a rendőrség hivatalos jelentését a dohány-utcai bombamerényletről

A bombamerénylet ügyében a rendőrség a szombati nap folyamán fejezte be a nyomozást és az ügy utolsó iratait is átvitték már az ügyészségre. Ezzel az aktussal azonban még nem zárultak le a bünügy iratai, mert a rendőrség a vizsgálatot tovább folytatja és minden egyes ujabb tanuvallomást, amely a nyomozásnak esetleg a fordulatára szolgálna, utólag is fel fog használni.


A rendőrség a maga hatáskörében minden lehetőt megtesz, sajnos azonban a vizsgálat szolgálatára nem voltak olyan adatok, amelyek az egyes terhelő vallomásokat kellőképpen alátámasztották volna. A rendőrségre még mindig érkeznek levelek, amelyek irói ujabb vallomásokkal igyekeznek a nyomozás segítségére lenni, azonban ezeket se lehet komoly számításba venni.


A nyomozás minden egyes fázisáról a rendőrség terjedelmes összefoglaló iratot készített, amelyet valószínűleg kívánatosan fognak a nyilvánossággal közölni. A hivatalos jellegű jelentés magába foglalja a vizsgálat kezdetét, az egyes tanuvallomásokat, a nyomozás fordulatait, a jelentősebb szembesítéseket és vizsgálat nehézségét.


Az ügyészség a nála levő iratokat most tanulmányozza át és amennyiben azok kiegészítésre szorulnak, arra vonatkozólag utasításokat fog adni a rendőrségnek. Az első ilyen leirat tegnap érkezett le a főkapitányságra.


A merénylet egyik gyanusítottját, Ötvös Károlyt az ügyészségen kihallgatták és erre vonatkozólag keresték meg a rendőrséget. Az ügyészségnek ugyanis szüksége van egyes adatokra, amelyeket az iratokhoz utólagosan kéri mellékelni. Az ügyészség Ötvös előéletéről akar tiszta képet kapni és így ezirányban igyekszik kellő információkat szerezni. A rendőrség bűnügyi osztályán most állítják össze Ötvös előéletére vonatkozó a rendőrség által már ismert adatokat.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98