Dtum
Login with Facebookk
1922 | Május

FTC – Rapid 2:0 (1:0)

Üllői-úti pálya. – 12000 néző. – Bíró: Schiller Gyula.
Két esztendővel ezelőtt járt utoljára a Rapid Budapesten, amikor az FTC nagy szerencsével 2:2 arányban eldöntetlenül végzett vele. Tavaly Bécsben találkozott a két egyformán zöld-fehér dresszű csapat, s akkor a legjobb formában levő FTC 3:1 arányú váratlan győzelmet aratott.

Az utolsó két találkozáson még igen fent ragyogott a Rapid szerencsecsillaga. Maga a csapat tökéletes technikai készséggel, precíz összjátékkal, páratlan áttörő képességével, lövő képességgel és energiával egymásután érte el, nemcsak odahaza, hanem a külföldön is a legszebb sikereket, amelyeknek méltó jutalma volt az osztrák bajnokság.

Az FTC uj összeállítással kísérletezett. Minthogy a zöld-fehéreknek most nincsen megfelelő csatártartalékuk, a halfsorból hozták előre Obitzot centernek; míg Pataky a balösszekötőbe került. Szabó ment centerhalfba; a jobbhalf helyére pedig Wilheimet reaktiválták.

Nos, a próba, nyugodtan mondhatjuk, nem vált be. A halfsor ugyan ebben az összeállításban is megállotta a helyét. Szabó igen agilis volt, különösebb teljesítmény nélkül, Blum a szokott jó volt, s Wilheim I. is megfelelt; de a csatársor sehogyan sem tudta beletalálni magát az uj helyzetbe.

A játékot az FTC kezdi széllel és nappal hátban. Ennek ellenére is a Rapid van frontban az első negyedórában. Klupp, majd Klär lőnek kapu fölé. Az FTC Héger lefutásával veszélyeztet. Lassan az FTC leszorítja a Rapidot, a csatársornak azonban nincsen semmiféle csataterve, s egyéni próbálkozásaikat leszerelik.

FTC több kornert ér el; Obitz kapufára fejel, majd kapu fölé lő. Pataky szökteti Tóthot, de Dittrich kornerre véd, amelyet Pataky kapu fölé fejel. Héger lefutása után, Kuthan pompásan kiszökik, de a kifutó Amsel feje fölött lövi el magasan a labdát.

Rá egy percre FTC támadás, Obitz Schwarzhoz passzol, akinek szép saroklövését Pauler nem tudja fogni. Utána végig erős FTC fölény: Schwarz még két-három veszélyes lövése ígér gólt, de kapu fölé megy. Félidő 2:0. A II. félidőben Pataky és Obitz helyet cserélnek: ami használ az FTC-nek, mert sokkal egységesebb lesz. A támadások azonban alig veszélyesek.

Az osztrákok részéről Uridil kiszökése teremt veszélyes helyzetet. Lövés azonban alig esik bármelyik kapu előtt is. A II. félidő 27. és 28. percében történik, a kérdéses két 11-es eset, amelyek után öt percig szünetel a játék. A Rapid visszatérése után unalmas, szürke mezőnyjáték folyt a lefúvásig.

A Rapid csapata: Pauler-Dittrich, Stejskal – Machek, Brandstätter, Nitsch – Klär, Uridil, Kuthan, Klupp, Weszely.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A Rapid és az FTC csapata Amsel védése (Rapid-FTC)
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98