Dtum
Login with Facebookk
1925 | Március

Fényes revánsot vett az FTC a prágai kudarcért

Pompás küzdelemben 1:0 (1:0)-ra verte a híres Slaviat – A zöld-fehérek födözetsora önmagát múlta fölül – A csehek közül csak Seifert mutatott klasszis játékot

Hungária-út – 25.000 néző – Bíró: Gerő Ferenc

A vasárnapi hatalmas szélvihar ellenére a Hungária-úti pályán óriási közönség előtt ütközött meg a nagyhírű prágai Slavia az éppen most jubiláló FTC-vel, amelyet négy nappal ezelőtt könnyűszerrel győzött le a cseh fővárosban. A sokszoros válogatott Blum Zoltánnal megerősített FTC alapos revánsot vett a prágai kudarcért.

Mindvégig gyönyörű küzdelemben, páratlanul lelkes játékban diadalmaskodtak a ferencvárosiak, akik igazság szerint két góllal voltak jobbak, mint nagyhírű ellenfelük. A küzdő felek a következő fölállításban vették föl a harcot:

FTC: Amsell – Takáts I., Hungler II. – Fuhrmann, Müller, Blum – Héger, Stecovits, Sándor, Kohut, Potya.
Slavia: Staplik – Seifert, Protiva – Plodr, Pleticha, Hlinak – Stapl, Soltys, Vanik, Silny, Kratochvill.

A sorsolás a cseheknek kedvez. A Slavia játszik széllel. Az FTC kezd és Stecovits azonnal gól – fölé lő. Vanik gyönge lövése a 3. percben foglalkoztatja Amsellt. A 6. percben a Slavia kornert rúg. A szél erősödik. A csatárok még nem mutatnak semmit.

A 9. percben Vanik lövését Amsell kornerre tolja. Sándor lesántul, helyébe Mészáros jön (13.perc), aki balszélre megy, míg Potya a centerbe áll. Két perc múlva, egy szép előrelendülés után Stecovits egy lépésről biztos gólt hibáz.

– Tempó, FTC! – hangzik kórusban és a zöld-fehér csatárok szebbnél szebb támadásokkal törnek előre, de lövéshez nem jutnak. A 23. percben Mészáros kornert rúg, a cseh bekkek mentenek. Egy perc múlva Stecovits a védelem hibájából az ötös vonalról helyezett gólt lő. Viharos éljenzés, Stecovitsot társai ölelik, csókolják.

Újrakezdés után a Slavia keményen támad. Sándor visszaáll centernek. Az FTC támadást-támadásra vezet. Kisüt a nap – a zöld-fehérek szemébe. A Slavia kerül frontba. Az FTC szép ellentámadásokkal felel. A 41. percben Amsell kornerre menti Stapl veszedelmes beadását. Az utolsó percben nagy veszedelemben van a zöld-fehérek hálója, de a kitűnő védelem a helyén van. Félidő: 1:0.

Újrafölállás után a Slavia támad és már a 2. percben Amsell egy könnyű labdát kornerre ejt. A 6. percben Kohut 23 méteres szabadrúgása centiméternyire süvít el a léc fölött. Két perc múlva Kratochvill közvetlen közelről kapu fölé lő. A 11. percben Stecovits és Kohut helyezett lövéseit Staplik bravúrosan menti. Óriási tempóban folyik a küzdelem. A zöld-fehér födözetek és csatárok önmagukat múlják fölül.

A 21. percben Kohut lövése majdnem hálót ér. A közönség tombol és űzi-hajtja híveit. A tempó még jobban fokozódik. Stecovits szenzációs fejese a léc mellett vágódik el. A Slavia fölszabadul és a 26. percben kornert ér el. Újból az FTC kerül fölénybe. Kár, hogy Héger teljesen tehetetlen. A 30. percben a Slavia kornert rúg.

– Finish! – morajlik a tribünről és a ferencvárosiak az utolsó 10 percben teljes erővel küzdenek. A Slaviából a briliáns Seifert önfeláldozóan megy bele minden labdába. A 39. percben veszedelmes cseh támadást „Csungi” az utolsó pillanatban akaszt meg. A 41. percben Héger kornert rúg – a háló mögé. A 44. percben a Slavia kornerhez jut. Az utolsó percben az FTC-csatárok a Slavia kapuja előtt állnak.

Amikor a bíró a mérkőzést lefújta, az állóhely közönsége berohant és a ferencvárosi fiúkat a vállain vitte ki.

A játékosok mind a két táborban dicséretre méltó fairen küzdöttek. A cseh együttesből Seifert jobbhátvéd toronymagasan emelkedett ki. Rajta kívül csak Vanik volt elsőrangú. A győztes ferencvárosi fiúk mindegyike nagyszerűt nyújtott, de különösen a födözetsor, Blummal az élen, volt elsőrangú. A zöld-fehérek régi nagy hírnevükhöz méltóan verekedtek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Jelenet az FTC-Slávia mérkőzésről A prágai Slávia futballcsapata Az FTC futballcsapata
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Élénk sportélet a városligeti műjégpályán Élénk sportélet a városligeti műjégpályán
Az idén a tavalyinál is nagyobb élet uralkodik a városligeti...
Perlmutter Izsák - 1866-1832
A napokban elhunyt Perlmutter Izsák egyik vezető egyénisége volt...
Az antiszemitizmus pszichoanalizise Az antiszemitizmus pszichoanalizise
Az utóbbi időben sokan kíséreltek "tudományosan" közelíteni a...
A balkezesség, a szemhasználat A balkezesség, a szemhasználat
Igen érdekes, de csak mintegy 30 éve fölfedezett jelentés, hogy az...
Eckhardt Tibor három hónapon át ötvenöt előadást tartott Amerikában Középeurópa mai helyzetéről Eckhardt Tibor három hónapon át ötvenöt előadást tartott Amerikában...
A szobi határállomáson a Reviziós Liga rózsacsokorral várja a...
Német cirkálók kalandos útja Isztambulig Német cirkálók kalandos útja Isztambulig
Előbb Messena kikötőjébe, majd az algériai partokhoz hajóztak. A...
Betörés a zilahi adóhivatalba Betörés a zilahi adóhivatalba
Január 30-ikán a zilahi adóhivatalból 72,000 korona készpénzt és...
Mussolini intelme Mussolini intelme
A fascista rendeleti közlöny Intelem címmel a következő, nyilván...
Nogi öngyilkossága Nogi öngyilkossága
Port-Artur hős megvivója: Nogi japán tábornok és felesége abban a...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98