Dtum
Login with Facebookk
1925 | Március

Fényes revánsot vett az FTC a prágai kudarcért

Pompás küzdelemben 1:0 (1:0)-ra verte a híres Slaviat – A zöld-fehérek födözetsora önmagát múlta fölül – A csehek közül csak Seifert mutatott klasszis játékot

Hungária-út – 25.000 néző – Bíró: Gerő Ferenc

A vasárnapi hatalmas szélvihar ellenére a Hungária-úti pályán óriási közönség előtt ütközött meg a nagyhírű prágai Slavia az éppen most jubiláló FTC-vel, amelyet négy nappal ezelőtt könnyűszerrel győzött le a cseh fővárosban. A sokszoros válogatott Blum Zoltánnal megerősített FTC alapos revánsot vett a prágai kudarcért.

Mindvégig gyönyörű küzdelemben, páratlanul lelkes játékban diadalmaskodtak a ferencvárosiak, akik igazság szerint két góllal voltak jobbak, mint nagyhírű ellenfelük. A küzdő felek a következő fölállításban vették föl a harcot:

FTC: Amsell – Takáts I., Hungler II. – Fuhrmann, Müller, Blum – Héger, Stecovits, Sándor, Kohut, Potya.
Slavia: Staplik – Seifert, Protiva – Plodr, Pleticha, Hlinak – Stapl, Soltys, Vanik, Silny, Kratochvill.

A sorsolás a cseheknek kedvez. A Slavia játszik széllel. Az FTC kezd és Stecovits azonnal gól – fölé lő. Vanik gyönge lövése a 3. percben foglalkoztatja Amsellt. A 6. percben a Slavia kornert rúg. A szél erősödik. A csatárok még nem mutatnak semmit.

A 9. percben Vanik lövését Amsell kornerre tolja. Sándor lesántul, helyébe Mészáros jön (13.perc), aki balszélre megy, míg Potya a centerbe áll. Két perc múlva, egy szép előrelendülés után Stecovits egy lépésről biztos gólt hibáz.

– Tempó, FTC! – hangzik kórusban és a zöld-fehér csatárok szebbnél szebb támadásokkal törnek előre, de lövéshez nem jutnak. A 23. percben Mészáros kornert rúg, a cseh bekkek mentenek. Egy perc múlva Stecovits a védelem hibájából az ötös vonalról helyezett gólt lő. Viharos éljenzés, Stecovitsot társai ölelik, csókolják.

Újrakezdés után a Slavia keményen támad. Sándor visszaáll centernek. Az FTC támadást-támadásra vezet. Kisüt a nap – a zöld-fehérek szemébe. A Slavia kerül frontba. Az FTC szép ellentámadásokkal felel. A 41. percben Amsell kornerre menti Stapl veszedelmes beadását. Az utolsó percben nagy veszedelemben van a zöld-fehérek hálója, de a kitűnő védelem a helyén van. Félidő: 1:0.

Újrafölállás után a Slavia támad és már a 2. percben Amsell egy könnyű labdát kornerre ejt. A 6. percben Kohut 23 méteres szabadrúgása centiméternyire süvít el a léc fölött. Két perc múlva Kratochvill közvetlen közelről kapu fölé lő. A 11. percben Stecovits és Kohut helyezett lövéseit Staplik bravúrosan menti. Óriási tempóban folyik a küzdelem. A zöld-fehér födözetek és csatárok önmagukat múlják fölül.

A 21. percben Kohut lövése majdnem hálót ér. A közönség tombol és űzi-hajtja híveit. A tempó még jobban fokozódik. Stecovits szenzációs fejese a léc mellett vágódik el. A Slavia fölszabadul és a 26. percben kornert ér el. Újból az FTC kerül fölénybe. Kár, hogy Héger teljesen tehetetlen. A 30. percben a Slavia kornert rúg.

– Finish! – morajlik a tribünről és a ferencvárosiak az utolsó 10 percben teljes erővel küzdenek. A Slaviából a briliáns Seifert önfeláldozóan megy bele minden labdába. A 39. percben veszedelmes cseh támadást „Csungi” az utolsó pillanatban akaszt meg. A 41. percben Héger kornert rúg – a háló mögé. A 44. percben a Slavia kornerhez jut. Az utolsó percben az FTC-csatárok a Slavia kapuja előtt állnak.

Amikor a bíró a mérkőzést lefújta, az állóhely közönsége berohant és a ferencvárosi fiúkat a vállain vitte ki.

A játékosok mind a két táborban dicséretre méltó fairen küzdöttek. A cseh együttesből Seifert jobbhátvéd toronymagasan emelkedett ki. Rajta kívül csak Vanik volt elsőrangú. A győztes ferencvárosi fiúk mindegyike nagyszerűt nyújtott, de különösen a födözetsor, Blummal az élen, volt elsőrangú. A zöld-fehérek régi nagy hírnevükhöz méltóan verekedtek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Jelenet az FTC-Slávia mérkőzésről A prágai Slávia futballcsapata Az FTC futballcsapata
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Roosevelt Roosevelt
Ő volt az az államférfiu, akinek személye ezen a héten legtöbbet...
Vizsgálat két munkásszövetség ellen Vizsgálat két munkásszövetség ellen
A belügyminiszter május 29-ikén leiratot intézett a fővároshoz az...
Madame Curie Madame Curie
Curie asszony neve külön fejezetet kér az emberi müvelődés...
Történetek egy temetőből. - Elbeszélés – Irta Ady Endre. Történetek egy temetőből. - Elbeszélés – Irta Ady Endre.
Miklós úr ott porladt ötven esztendő óta az ó-temetőben. Az ó-temetőt...
Kvótát a beszerzéseknél is! Kvótát a beszerzéseknél is!
A hadügyi kormányzat fenyegető nagy követeléseiről mostanában némileg...
A Neptun-on túl levő bolygó létezéséről A Neptun-on túl levő bolygó létezéséről
A transneptuni bolygó létezésének kérdésével már igen sok ízben...
A legnagyobb fogaskerék A legnagyobb fogaskerék
Nem hiába zudul föl a semleges államok minden alattvalója, velünk...
„Vízi Zeppelin” „Vízi Zeppelin”
Minden oldalról zárt, szivaralakú, valóságos „vízi...
A lovrini példa A lovrini példa
A dákóromán és a pánszláv agitátorok példáján fölbuzdulva, pángermán...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98