Dtum
Login with Facebookk
1927 | December

BKE – Cottage Eislaufverein (Bécs) 5:1 (3:0, 1:1, 1:0)

A BKE fölényesen verte Ausztria harmadik jéghokki csapatát – Az első harmad pompás játéka után kissé visszaesett a magyar csapat – Az osztrákok egyetlen gólja homályos pont a mérkőzésben. Közeledünk Európa legelső közé!

Nagy gólarányú győzelmet vártunk a tegnapi nemzetközi hokki meccsen. Azt kívántuk, hogy Ausztria hosszú évek sorára visszatekintő hokkisportjának egyik éllovasát, a Cottage Eislaufvereint verje meg, noha tudtuk, hogy a magyar koronghokki sport múltja összesen másfél esztendő.

Azt kívántuk a BKE csapatától, hogy bizonyítsa be másféléves jól végzett munka kétségbevonhatatlan sikert jelentő eredményét, s győzelmét igazolja, hogy ez a rövid idő elég volt arra, hogy behozza a középeurópai csapatok sokéves időelőnyét.

A múltheti WEV elleni meccs s az ezzel kapcsolatosan elvégzett papíros számítások megalapozták ezt a kívánságot s most a csapat bebizonyította, hogy tudása és ereje képessé teszi ilyen feladatok megoldására.

A Cottage Eislaufverein néhány héttel ezelőtt 3:0-ra kapott ki Németország bajnokcsapatától, a Rissersee-től. A BKE az azóta sokat javult Cottage csapatot 5:1-re verte!

Délben háromnegyed 12 órakor Minder Frigyes bíró sípjelére a csapatok a következő összeállításban kezdték meg a játékot:
BKE: Ordódy – Oláh, Barna – Minder S., Lator dr., Weiner; cserejátékos: Révay gróf és Krempels Péter.
Cottage Eislaufverein: Fach – Poisson, Caucig II. – Caucig I., Glatz, Mack; cserejátékos: Schuhbart és Reimer.

A kezdő buli után Latornál marad a korong, passzát azonban már a Cottage-védelem fogja el s a kék-fehér bécsi csapat első támadását Caucig I. vezeti a magyar kapu felé. Barna tisztázza a helyzetet s a balszélen leszáguldva éles lövést ereszt meg. Fuch vetődik, a lövés hajszálra mellésüvít.

Lator offszájdja után a bécsi védelem szereli támadásunkat, az ellenakciót azonban Wiener a félpályán megakasztja, néhány tempót tesz a koronggal, aztán mintegy húsz méterről váratlanul erős, félmagas lövést küld a kapura. A hirtelen bomba készületlenül találja Fuchot s a korong a hálóba akad meg. 1:0. (2. perc 15. mp.)

A gól után a BKE óriási lendülettel folytatja támadásait. Minder Sándor a balszélen fut le, pompás passza Lator elé kerül, aki nagy rössel futva, kapásból mellé lő. (7. perc.) Barnát öt bécsi szereli egyszerre, majd Lator és Krempels kombinációja kelt zavart az osztrák kapu előtt s a bécsi védelem csak Glatz lerohanása alatt lélegezhet fel.

Oláh azonban szerel s Weinerhez tolja a korongot, aki középen kiugratja Révayt. Révay fordulásból lő s a korong a vetődő Fach alatt a kapuba vágódik. 2:0. (18. perc 30 mp.)

A magyar támadás egyre tart. Révay passza offszájdon találja Barnát s a buli után az osztrákok lendülnek előre. Caucig II. messziről leadott lövését Ordódy védi, azután újra a magyar csapat van frontban. Barnát Caucig I. szereli, de a bécsi ellenakció Poisson lassúsága elakad.

Annál gyorsabb Minder Sándor lerohanása: Minder a balszélen rohan végig, kissé közép felé kanyarodik s hat méterről remek csavart lövéssel a jobb felső sarokban helyezi a korongot. 3:0. (11. perc 40 mp.)

A második harmad 5. percében adódik az első valóban veszélyes Cottage-helyzet, de Manck közeli lövését ismét bravúrral védi Ordódy. Aztán Oláh Caucig II.-t engedi el, baj azonban nem lesz belőle. Most Caucig II. Glatz-cal vezet gyors támadást, a lőni készülő Caucig II.-t előbb Oláh és Barna piszkálgatja, végül Révay félrevágja előre a korongot.

Barna eredménytelen lefutása után pompás BKE-kombináció indul a középről. Révay Latornak passzol, aki lemegy a jobbszélen s közvetlenül a kapu sarkától Révay elé tálalja a packot. Révay egy lépésről a negyedik magyar gólt lövi. 4:0 (8. perc)

A Cottage-kapus kiadása Manckhoz kerül. Ez a jobbszélen rohan előre. 12 méterről leadott gyilkos lövése – sokak szerint a külső hálón át – Ordódy kapujában áll meg. A gólbíró gólt jelez. 4:1 (14. perc 20 mp.)

Caucig II. közeli lövését térdre bukva menti a BKE-kapus, s a harang a harmad végét jelzi.
Glatz támadásával és kiállításával indul az utolsó játékszakasz. Glatz elveszti ütőjét, s kézzel dobja tovább a földön fekvő korongot, amiért egy perces kiállítás jár.

A játék kissé erősebb lesz, de ez a megállapítás csak a játékosok testi erejének túlságos kihasználására vonatkozik, ami több egy-egy perces kiállítást von maga után. A magyar fölény most megint kifejezésre jut, de Lator közeli, majd Weiner éles szögből jövő lövése Fach zsákmánya lesz.

Eredményt csak a 14. percben ér el a BKE. Minder szép lefutása után lő, Fach rövidre véd, a kipattanó korongot Lator üti kapura. A bécsi kapusnak még egyszer sikerül a parírozás, de az újra visszapattanó korongot Lator most már végérvényesen beteszi. 5:1

Az utolsó másodpercekben pompás alkalma akad a BKE-nek, hogy a hatodik gólt is berámolja az amúgy is megterhelt osztrák kapuba, de Minder nehéz szögből lő, a kapus véd. Barna pedig teljesen egyedül, másfél méterrel a kapu előtt reménytelenül várhatja a biztos gólt jelentő passzt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98